Recipes

More

×

Keema Egg Paratha Recipe

Keema Egg Paratha Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Start your Sehri with this flavorful Keema Egg Paratha Recipe! A crispy, golden paratha stuffed with spiced keema and eggs – the perfect energy-packed meal for Sehri. Try this easy Keema Egg Paratha Recipe today!

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Mince Mixture
Ingredients for Keema Egg Paratha

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, oil and water. Knead a smooth dough and let it rest for 15-20 mins. Cover it with cling film.

2 .
In a bowl add chicken mince, green coriander, onion, red chili powder, cumin powder, coriander powder, salt, black pepper powder and mix it well. Set aside.

3 .
Take the dough and divide it into 4 parts. Take one part and roll it out in a flat circle with a rolling pin.

4 .
Spread chicken mince mixture on it and pour beaten egg on it. Now wrap the dough together from each side making a square shape.

5 .
Now cook it on a preheated griddle over low flame until fully done. Brush ghee on it.

6 .
Your Keema Egg Paratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کاتیل اور پانی ڈال کر نرم ڈوگوندھیں اور اسے پندرہ سے بیس منٹ چھوڑ دیں اور کلنگ فلم سے ڈھانپیں۔

2 .
قیمہ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن کا قیمہ، ہرا دھنیا، پیاز، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور نمک، کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
قیمہ ایگ پراٹھا بنانے کے لئے پھر تیار ڈو کے چار حصوں میں تقسیم کریں پھر ایک حصہ کو رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

4 .
اب اس پر چکن قیمہ مکسچر پھیلائیں اور اس پرپھینٹاہوا انڈا ڈال دیں اب ڈو کو سائیڈ سے لپیٹ کر چورس شیپ بنا لیں۔

5 .
پھر اسے ہلکی آنچ پر پہلے سے گرم توئے پر پکائیں اور اس پر گھی برش کریں۔

6 .
قیمہ ایگ پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips