Recipes

More

×

Keema Samosa Chaat Recipe

Keema Samosa Chaat Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Make this Keema Samosa Chaat for a delicious Ramzan Iftar! This flavorful and tangy Keema Samosa Chaat is loaded with crispy samosas, spicy keema, and chutneys—perfect for your iftar table. Try it today! 

 Ingredients

Ingredients for Keema Filling
Ingredients for Keema Samosa
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan, heat oil and add keema. Cook until it changes color. Add ginger garlic paste and cook for 2-3 mins.

2 .
Add red chili powder, turmeric powder, salt, chaat masala and cook until chicken is fully done. Set aside.

3 .
Take the samosa patti and brush flour batter on it. Make the samosa shape and fill it with keema filling. Now wrap the samosa by sealing it with flour batter. Note: they can be frozen in an airtight container for up to 1 month

4 .
Deep fry them until crispy and golden brown. Set aside.

5 .
On a serving platter, add yogurt, prepared keema samosa, tomatoes, imli chutney, potatoes, white chickpeas, green chutney, onion, pomegranate, chaat masala, sev and serve.

6 .
Your Keema Samosa Chaat is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں قیمہ ڈال کراس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کرمزید دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اورچاٹ مصالحہ ڈال کر چکن پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

3 .
قیمہ سموسہ بنانے کے لئے سموسہ پٹیپر فلار بیٹر برش کے سموسے کی شکل بنائیں اور اس میں قیمہ فلنگڈال کر سموسے فلار بیٹر سے بند کر کے لپیٹ لیں۔ نوٹ: انہیں ایک ایئر ٹائٹ کنٹینر میں ایک ماہ کے لئے فریز کیا جا سکتا ہے۔

4 .
ان انہیں کرسپی اور سنہری براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

5 .
اسیمبلنگ کے لئے سرونگ پلیٹر میں دہی، تیار قیمہ سموسہ، ٹماٹر، املی کی چٹنی، آلو، سفید چنے، ہری چٹنی، پیاز، انارچاٹ مصالحہ اور سیو ڈال کر سرو کریں۔

6 .
قیمہ سموسہ چاٹ تیار ہے۔

Recipe Tips