Recipes

More

Khichda Recipe by SuperChef

Khichda Recipe by SuperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    5

Learn how to make delicious and hearty Khichda with our easy step-by-step recipe. The ultimate Khichda recipe that combines taste and health. Share your feedback in comments

 Ingredients

Ingredients for Blended Lentils
Ingredients for Khichda:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add daal chana, daal masoor, white beans, wheat, dala moond, rice, water and mix it well. Soak overnight.

2 .
In a pot heat 5 cups of water and soaked lentils, turmeric powder, salt and boil until fully done. Now mash it slightly with the spatula.

3 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until brown in color. Add beef and cook until color changes. Now add ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Add coriander powder, red chili powder, turmeric powder, cumin powder, salt and cook for 4-5 mins.

5 .
Add yogurt and cook for 10-15 mins. Add water and cover and cook until meat is fully done.

6 .
Add blended lentil mixture in it and mix it well. Add garam masala powder and mix it well.

7 .
Dish it out and garnish it ginger, green coriander, fried onion and serve. Your Khichda is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں دال چنا، دال مسور، سفید پھلیاں، گندم، دال چاند، چاول اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور رات بھر بھگو دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں پانچ کپ پانی اور بھیگی ہوئی دال، ہلدی پاؤڈر،اورنمک ڈال کر ابالیں اورچمچ سے تھوڑا سا میش کریں۔

3 .
کھچڑا بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن رنگ تک پکائیں پھر اس میں گوشت ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراورنمک ڈال کرچار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں دہی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھک کر گوشت پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں بلینڈ کی دال کا مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
کھچڑا تیار ہے۔ادرک، ہرا دھنیے اور، تلی ہوئی پیاز سے گارنش کریں۔

Recipe Tips