Recipes

More

×

Bread Gulab Jamun Recipe

Bread Gulab Jamun Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

End your Iftar on a sweet note with this irresistible Bread Gulab Jamun Recipe! These soft and juicy Gulab Jamun are perfect for Ramzan, adding a delightful treat to your table. Try this easy recipe today! 

 Ingredients

Ingredients for Bread Balls
Ingredients for Sugar Syrup

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, pieces of bread slices and milk. Mix them well to make a dough.

2 .
Now make small balls from this dough. Set aside.

3 .
Now deep fry them on low medium flame until golden brown.

4 .
In a pot, heat water and add sugar. Cook until sugar dissolves.

5 .
Add green cardamom and cook for 5-6 mins.

6 .
Dip the prepared bread balls in this sugar syrup and let them soak for 1 hour.

7 .
Your Bread Gulab Jamun are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بریڈ بالز بنانے کے لئی ایک باؤل میں بریڈ سلائس اوردودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈو بنا لیں۔

2 .
اب اس ڈو سے چھوٹی چھوٹی بالز بنالیں۔

3 .
پھر انہیں ہلکی درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

4 .
شوگر سیرپ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں چینی ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک چینی میلٹ نہ ہو جائے۔

5 .
اب اس میں سبز الائچی ڈال کرپانچ سے چھ منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھرتیار بریڈ بالز کوشوگر سیرپ میں ڈبو کر ایک گھنٹے تک بھگو دیں۔

7 .
بریڈگلاب جامن تیار ہے۔

Recipe Tips