Recipes

More

×

Aloo Kachori with Imli Chutney Recipe

Aloo Kachori with Imli Chutney Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

This Ramzan try this Crispy Homemade Aloo Kachori and serve it with Imli Chutney. This delicious Aloo Kachori will become your favorite snack for iftar.

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Potato Filling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix it well. Add water and knead a smooth dough. Now cover it with cloth and let it rest for 15-20 mins.

2 .
In a bowl add potatoes, red chili flakes, cumin seeds, green chilies, black pepper powder, salt, chaat masala and mix it well. Set aside.

3 .
In a pan, heat oil and add cumin seeds. Sizzle for 30 seconds.

4 .
Now add imli pulp and mix it well. Add red chili flakes, salt, black salt, sugar and cook for 1-2 mins.

5 .
Now add slurry and cook until it thickens.

6 .
Your Imli Chutney is ready. Let it cool at room temperature.

7 .
Take the dough and divide it into 8 parts.

8 .
Take one part and make a dough, flatten it with a rolling pin. Brush ghee on it.

9 .
Now wrap the dough from one side to the other vertically. Turn this vertical dough into a swiss roll and flatten it with your hands.

10 .
Place aloo filling on it and wrap the dough around it to make kachori.

11 .
Now deep fry them until crispy and fully done.

12 .
Your Aloo Kachori is ready. Serve it with Imli Chutney and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک اورگھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اورپانی ڈال کرنرم اڈو گوندھ لیں پھر اسے کپڑے سے ڈھانپیں اورپندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
آلوفلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، لال مرچ، زیرہ، ہری مرچ، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
املی کی چٹنی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر تیس سیکنڈ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں املی کا گودا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں کُٹی لال مرچیں، نمک، کالا نمک اورچینی ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں سلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
املی چٹنی تیار ہے اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
کچوری بنانے کے لیے تیار ڈوکے آٹھ حصوں میں تقسیم کریں۔

8 .
اب ایک حصہ کو لے کر اسے رولنگ پن سے چپٹا کریں اور اس پر گھی برش کریں۔

9 .
پھرڈو کو ایک سائیڈ سے لپیٹ دیں اوراسے سوئس رول میں تبدیل کریں اور اسے اپنے ہاتھوں سے چپٹا کریں۔

10 .
اب اس پر آلوکی فلنگ ڈال کر کچوری بناکر ڈو کے ارد گردلپیٹ دیں۔

11 .
پھر انہیں ڈیپ فرائی کریں یہاں تک کہ کرسپی ہوجائیں۔

12 .
آلو کی کچوری تیار ہے۔ اسے املی چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips