Embark on a flavorful journey with Khubani Ka Meetha, a dessert that beautifully blends tradition and sweetness! Delight your taste buds with our exquisite Khubani Ka Meetha recipe, showcasing the richness of apricots. From its cultural roots to your table, experience the magic of this iconic dessert. Elevate your dessert repertoire and relish the essence of tradition with every heavenly bite!
Ingredients
Ingredients for Creamy Custard
Ingredients for Khubani ka Meetha
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl heat NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and bring it to a boil
2 .
Add custard slurry and mix and cook until thick in consistency. Now add sugar and cook until sugar melts.
3 .
Turn off the flame and add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream. Mix it well and let it cool at room temperature.
4 .
In a blender add soaked apricot and grind them well.
5 .
Transfer it to a pan and heat it well. Add sugar and cook until sugar melts.
6 .
Turn off the flame and add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it well. Let it cool at room temperature.
7 .
In a dessert glass add a layer of creamy custard and then khubani ka meetha. Garnish it with pistachios.Khubani ka Meetha is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
کریمی کسٹرڈ بنانے کے لئی ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ کو گرم کرکے اسے ابال لیں۔
2 .
اب اس میں کسٹرڈ سلری ڈال کر مکس کریں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں پھراس میں چینیڈال کر چینی میلٹ ہونے تکپکائیں۔
3 .
اب چولہہ بند کر کے نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔
4 .
خوبانی کا میٹھا بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بھیگوئی ہوئی خوبانی ڈال کر اچھی طرح پیوری بنا لیں۔
5 .
پھراسے ایک پین میں ڈال کر اچھی طرح گرم کریں اور چینی ڈال کر چینی میلٹ ہونے تک پکائیں۔
6 .
اب چولہہ بند کر کے ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔
7 .
پھرمیٹھے کے گلاس میں کریمی کسٹرڈ کی ایک تہہ ڈال کر خوبانی کا میٹھاڈالیں۔
خوبانی کا میٹھا تیار ہے۔ اسے پستے سے گارنش کریں۔