Recipes

More

Korean Fried Chicken Recipe

Korean Fried Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Craving crispy, flavorful Korean fried chicken? Make it yourself at home with this simple recipe! We'll guide you through the steps to achieve that perfect golden brown crust and juicy chicken. Get ready to impress your taste buds!

 Ingredients

Ingredients for Korean Sauce
Ingredients for Korean Marination
Ingredients for Flour Batter
Ingredients for Korean Chicken

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add soaked red chilies and blend them well.

2 .
In a pan heat oil and add garlic. Cook for a minute.Add tomato ketchup, red chili paste, brown sugar, sesame oil, salt, soy sauce and cook for 2-3 mins. Set aside.

3 .
In a bowl add chicken, red chili powder, garlic powder, salt, hot sauce, vinegar and coat it well. Set aside.

4 .
In a bowl add flour, red chili powder, salt and mix it well. Set aside.

5 .
Coat the marinated chicken in prepared batter. Deep fry them for 1-2 mins. Take them out of oil and let them rest for 4-5 mins.

6 .
Now deep fry them again until fully done.

7 .
Transfer them to a bowl and add Korean sauce. Mix it well.

8 .
Garnish it with sesame seeds, parsley. Your Korean Chicken is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کورین سوس بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بھیگوئی ہوئی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

2 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھراس میں ٹماٹو کیچپ، لال مرچوں کا پیسٹ، براؤن شوگر، تل کا تیل، نمکاورسویا سوس ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئی ایک باؤل میں چکن، لال مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، نمک،اہاٹ سوس اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح چکن کوکوٹ لیں۔

4 .
فلار بیٹر بنانے کے لئی ایک باؤل میں میدہ، لال مرچ پاؤڈر،اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
کورین چکن بنانے کے لئے میرینیٹ کئے چکن کو تیار بیٹر میں کوٹ کرکے ایک سے دومنٹ تک ڈیپ فرائی کریں پھرکھانے کے تیل سے نکال کرچار سے پانچ منٹ ریسٹ دیں۔

6 .
اب انہیں دوبارہ پوری طرح سے پکنے تک ڈیپ فرائی کریں۔

7 .
پھرانہیں ایک باؤل میں ڈال کرکورینسوس اسے اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
کورین چکن تیار ہے۔اسے سفیدتل سے گارنش کریں۔

Recipe Tips