Recipes

More

Lunch Box Ideas Recipe

Lunch Box Ideas Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    2

Presenting you simple & nutritious back-to-school lunch ideas. Pack a perfect lunch box with these easy recipes for your kids and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Chocolate Coconut Balls
Ingredients for Mini Pizza
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, salt, sugar, water and knead a smooth dough. Cover and let it rest until it doubles in size.

2 .
In a pan heat oil and add chicken. Cook until chicken changes color. Add chili sauce, tikka masala, garlic powder, salt and cook until chicken is fully done. Note: It can be frozen for up to 2 weeks. Defrost for 1 minute before using.

3 .
In a bowl add desiccated coconut, almonds, walnuts, chocolate and mix it well.

4 .
Now make balls shapes of this mixture and wrap them in aluminum foil. Set aside.

5 .
Take the prepared dough, roll it out into flat circle. Now cut small circles from this dough.

6 .
Cook these dough circles on a preheated griddle for 1-2 mins from each side. Note: They can be stored at room temperature for up to 1 week

7 .
Now place chicken, cheese, capsicum, olives on top of these circles. Method#1: Place them in a preheated griddle again. Cover and cook until cheese melts. Method#2: Microwave them until cheese melts

8 .
In a lunch box add prepared mini pizza, chocolate coconut balls and fruits. The lunch box is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک، چینی اور پانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ کر ڈھانپ دیں اور سائز دوگناہونے تک چھوڑ دیں۔

2 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں چلی سوس، تکہ مصالحہ، لہسن پاؤڈراور نمک ڈال کر چکن پوری طرح پکنے تک پکائیں۔ نوٹ: اسے 2 ہفتوں تک فریزکر کی محفوظ رکھا جا سکتا ہے۔ استعمال کرنے سے پہلے ایک منٹ کے لیے ڈیفروسٹ کریں۔

3 .
چاکلیٹ کوکونٹ بالز بنانے کے لئے ایک باؤل میں خشک ناریل، بادام، اخروٹ اورچاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس مکسچر کی بالز بنا کرانہیں ایلومینیم فوائل میں لپیٹ دیں۔

5 .
منی پیزا بنانے کے لئے تیارڈو کو فلیٹ دائرے میں رول کریں پھر اس کے چھوٹے چھوٹے دائرے کاٹ لیں۔

6 .
اب اس آٹے کے دائروں کو پہلے سے گرم کی ہوئی گرل پر دونوں ا طراف سے ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ نوٹ: انہیں کمرے کے درجہ حرارت پر ایک ہفتے تک محفوظ کیا جا سکتا ہے۔

7 .
پھر اس پر چکن، چیز، شملہ مرچ اور زیتون رکھیں۔ پہلاطریقہ نمبر: انہیں پہلے سے گرم گرل میں دوبارہ رکھیں۔ ڈھک کر پکائیں یہاں تک کہ چیز میلٹ ہو جائے۔ دوسراطریقہ نمبر: چیز میلٹ ہونے تک انہیں مائیکرو ویو میں رکھیں

8 .
اسیمبلنگ کے لئے لنچ باکس میں تیار منی پیزا، چاکلیٹ کوکونٹ بالز اور پھل ڈالیں۔ لنچ باکس تیار ہے۔

Recipe Tips