Makhandi Halwa is a winter treat that you can not miss out. This delicious and easy-to-cook halwa will warm you up this season. Try out this Winter Special Makhandi Halwa and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients for Roasted Nuts:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pan heat ghee and add almonds, pistachios, raisins and roast for 1-2 mins. Set aside.
2 .
In a bowl add semolina, milk and mix it well. Cover and soak it for 30 mins.
3 .
In a pan heat ghee and add sugar, cook until sugar caramelizes.
4 .
Now add soaked semolina and mix it well. Cook until milk dries and ghee separates.
5 .
Your Makhandi Halwa is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
خشک میوے روسٹ کرنے کے لئے ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں بادام، پستے اورکشمش ڈال کرایک سے دو منٹ تک روسٹ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
2 .
مکھنڈ ی حلوہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں سوجی اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سے تیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔
3 .
اب ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں چینی ڈالیں اور چینی کیریملائز ہونے تک پکائیں۔
4 .
پھر اس میں بھگوئی ہوئی سوجی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اوردودھ خشک ہونے اور گھی الگ ہوجانے تک پکائیں۔