Recipes

More

Malai Tikka Pulao Recipe

Malai Tikka Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Savor the delicious fusion of creamy Malai Tikka and aromatic rice with this Malai Tikka Pulao recipe. This Malai Tikka Pulao brings together tender chicken and fragrant spices, creating the perfect meal for any occasion. 

 Ingredients

Ingredients for Malai Tikka
Ingredients for Chicken Marination

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, green chili paste, black pepper crushed, salt, cumin seeds crushed, lemon juice, Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well. Marinate for 25-30 mins.

2 .
In a pot heat oil and add marinated chicken. Cook for 3-4 mins.

3 .
Add water and cover and cook until chicken is fully done.

4 .
Now turn off the flame, please heated coal in an aluminum cup in the center. Drizzle oil on it and cover the pot with lid again. Let it smoke for 1-2 mins. Set aside.

5 .
In a pot, heat oil and add onion. Cook until light brown.Add ginger garlic paste and cook for a minute.Add cumin seeds, black peppercorns, black cardamom, cinnamon stick, salt and cook for 1-2 mins.

6 .
Add cumin seeds, black peppercorns, black cardamom, cinnamon stick, salt and cook for 1-2 mins.

7 .
Add chicken stock and mix it well. Add soaked rice and cook until 80% water dries out.

8 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

9 .
Your Pulao is ready. Serve it with Malai Tikka and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ملائ یتکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، ہری مرچ کا پیسٹ، کالی مرچ پسی ہوئی، نمک، زیرہ، لیموں کا رس، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پچیس سے تیس منٹ تک میرینیٹ کریں۔

2 .
پھرایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیاچکن ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اسے میں پانی ڈال کر ڈھک دیں اور چکن پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
پھرچولہہ بند کر کے ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ رکھیں پھر اس پر کھانے کاتیل ڈال کر برتن کو دوبارہ ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور ایک سے دو منٹ تک دھواں دیں۔

5 .
پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں زیرہ، کالی مرچ، کالی الائچی، دار چینی سٹیکس اور نمک ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں چکن سٹاک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اوربھیگے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ تک بھاپ دیں۔

9 .
ملائی تکہ پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips