Mongolian Chicken
Mongolian Chicken
Research Content
Sooperchef has added another delectable cooking recipes to its long menu and it is known as the Mongolian Chicken recipe. As the name suggests, the Chicken Mongolian recipe gets its name because of its origin that dates back to the Mongolian empire. There are many other tasty continental recipes on our menu like the chicken schnitzel, chicken loaf, Italian chicken, hummus, peri bites, hot shots, rainbow cake, Jubilee mousse cake, chicken tempura and chicken lasagna. Mongolian chicken is an alternative for the classy Mongolian beef recipe as it is much healthier than it. Furthermore, it is also easy to prepare taking less than an hour to get done, this makes it one of the best choices if you are willing to prepare a tasty meal during the rush hours of the day. Some of the main ingredients that are used in the preparation are cornstarch, brown sugar, vegetable oil, minced or grounded garlic, soy sauce, oyster sauce, low sodium chicken stock and sesame oil. Mongolian cuisines were traditionally mildly spiced but with time and influence of other cooking styles, many new variants have come forth. Usually, this recipe is served with boiled rice, egg fried rice or you can have it with a spoon and fork if you like. You need to follow sooperchef.pk if you want to download the complete recipe and preparation method of the delectable Mongolian chicken recipe in both English and Urdu languages. You can also learn to cook from our two minute, instant step by step video guide.
Ingredients
- 500 g chicken boneless (cube cutting)
- 1-1/2 Lemon Juice
- 1 tbsp White Pepper Powder
- 1 Egg
- 1 tbsp Garlic Paste
- 2-1/2 Ginger Paste
- 2 Green Chili
- Salt as per taste
- 15 g White Sesame
- 15 g Green Onion
- 2 tbsp Maida
- 3 tbsp Corn Flour
- 2 tbsp Sesame Oil
- Cooking Oil as needed
- 3 tbsp Soy Sauce
- 2 tbsp Oyster Sauce
- 1 tbsp Brown Sugar
- 2 Green Capsicum
15 gm Green onions
15 gm White Sesame
Directions:
1- In a bowl, add chicken, salt, soy sauce, lemon juice, white pepper, garlic paste, egg, maida, corn flour, sesame oil mix it well and marinate for 2 hours.
2- In a cooking pan, add cooking oil and fry it until light brown.
3- In a cooking pan, add sesame oil, garlic paste, ginger paste, green chili, chicken, salt, soy sauce, oyster sauce, brown sugar and cook for 2-3 minutes.
4- Use white sesame, green onion, green capsicum for garnishing.
Your Mongolian Chicken now ready to serve
Cooking time:35 minutes
Serve: 3
چکن منگولین اجزاء چکن پانچ سو گرام لیموں کا رس ڈیڑھ کھانے کا چمچ وائٹ پیپر پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ انڈا ایک عدد میدہ دو کھانے کے چمچ کارن فلور تین کھانے کے چمچ تِلوں کا تیل ایک کھانے کا تیل کھانے کا تیل حسبِ ضرورت لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ ادرک پیسٹ ڈھائی کھانے کے چمچ سبز مرچ دو عدد نمک حسبِ ذائقہ سویا سوس تین کھانے کے چمچ اویسٹر سو س دو کھانے کے چمچ براؤن شوگر ایک کھانے کے چمچ سفید تِل پندرہ گرام سبز پیاز پندرہ گرام سبز شملہ مرچ دو عدد چکن منگولین ترکیب ۔ایک باؤل میں چکن کیوب لیں اور اس میں نمک ،سویا سوس ،لیموں کا رس ،وائٹ پیپر پاؤڈر،لہسن پیسٹ ،انڈا ،میدہ ،کارن فلور اور تِلو ں والا تیل ڈا ل کر اچھی طرح مکس کر لیں اور دو گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور تیار کیا ہوا چکن گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں ۔ ۔اب ایک پین میں تِلوں والا تیل لیں اوراس میں لہسن پیسٹ ،ادرک پیسٹ ،سبز مرچ ،فرائی کیا ہوا چکن ،نمک،سویا سوس،اویسٹر سوس،براؤن شوگرڈال کر دو سے تین منٹ تک پکالیں ۔ ۔اب اس میں سفید تِل ،سبز پیاز اور سبز شملہ مرچ کی گارنش کر لیں۔ آپکی مزیدار چکن منگولین تیار ہے ۔ پکانے کا وقت: پینتیس منٹ افراد: تین عدد