Recipes

More

Mutton Badami Korma Recipe

Mutton Badami Korma Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Indulge in a taste of royalty with this Mutton Badami Korma recipe by SooperChef, perfect for your Bakra Eid celebration. This flavorful dish features tender mutton bathed in a rich and creamy almond-based sauce, making it a luxurious and festive centerpiece for your Eid feast.

 Ingredients

Ingredients for Badaam Paste
Ingredients for Badaami Korma

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add almonds, fried onion, cumin seeds, mace, poppy seeds, green cardamom, water and blend it well. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add black cardamom, green cardamom, cloves, bay leaves, cinnamon sticks and cook for a minute.

3 .
Add mutton and cook until it changes color. Add ginger garlic paste and cook until it changes color.

4 .
Add red chili powder, garam masala powder, Kashmiri red chili powder, coriander powder, salt and cook for 2-3 mins. Now add yogurt and cook for 4-5 mins. Now add badaam paste and mix it well.

5 .
Add water and cover and cook until fully done.

6 .
Dish it out and garnish it with almonds and green coriander. Your Badaami Mutton Korma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بادام کا پیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بادام، تلی ہوئی پیاز، زیرہ، جاویتری، خشخاس، ہری الائچی،اورپانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

2 .
بادامی قورمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں کالی الائچی، ہری الائچی، لونگ، تیزپتہ،اوردار چینی کی سٹکس ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں مٹن ڈال کر اس کارنگ بدلنے تک پکائیں اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

4 .
اب لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، کشمیری لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں پھر اس میں دہی ڈال کرچار سے پانچ منٹ مزید پکائیں پھر اس میں بادام کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھانپیں اور پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
بادامی مٹن قورمہ تیار ہے۔اسے بادام اور ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips