Recipes

More

Mutton Madfoon Recipe

Mutton Madfoon Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    180
  • SERVING
    4

Experience the magic of Yemeni cuisine with Mutton Madfoon! Traditionally cooked underground, this recipe offers an easier oven method to achieve fall-off-the-bone tender mutton infused with aromatic spices. Served atop flavorful rice, Mutton Madfoon is a guaranteed crowd-pleaser, perfect for a special occasion or a flavorful weeknight dinner.

 Ingredients

Ingredients for Mutton Marination
Ingredients for Rice
Ingredients for Garnishing

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take the mutton piece and place cuts on it with the knife. Now add cumin powder, red chili powder, garam masala powder, salt, hot sauce, coriander powder, paprika powder, oil. Lemon juice and marinate the mutton for 1-2 hours.

2 .
Place the marinated mutton on an aluminum paper and wrap it well.

3 .
Place it in a preheated steamer and steam it for 2-3 hours over low flame. Now take it out of the steamer, remove the aluminum paper and set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until it gets brown. Add cumin seeds, black cardamom, star anise, black peppercorns and cook for a minute.

5 .
Add water, salt and bring it to a boil. Add rice and cook until 80% water dries out.

6 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

7 .
Serve it with the prepared Mutton Madfoon and steamed veggies.

8 .
Garnish it with roasted raisings and green coriander. Your Mutton Madfoon is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹن مدفون بنانے کے لئیمٹن کیپیس پر کٹ لگائیں پھر اس پر زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، نمک، ہاٹ سوس، دھنیا پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر،کھانے کاتیل اورلیموں کا رس ڈال کر مٹن کوایک سے دوگھنٹے کے لیے میرینیٹ کریں۔

2 .
اب میرینیٹ کئے مٹن کو ایلومینیم پیپر پر رکھیں اور اسے اچھی طرح لپیٹ دیں۔

3 .
پھراسے پہلے سے گرم سٹیمر میں رکھیں اور ہلکی آنچ پردو سے تینگھنٹے بھاپ دیں پھر اسے سٹیمر سے نکال کر ایلومینیم پیپر پر رکھ دیں۔

4 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں پھر اس میں زیرہ، کالی الائچی، بادیان کا پھول اورکالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھراس میں پانی ڈال کرنمک ڈال کر ابال لیں اور چاولوں کو ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھراسے اب ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ تک بھاپ دیں۔

7 .
اب اسے تیارمٹن مدفون اور ابلی ہوئی سبزیوں کے ساتھ سرو کریں۔

8 .
مٹن مدفون تیار ہے۔اسے بھنے ہوئے کشمش اور ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips