Recipes

More

Nihari Recipe

Nihari Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Enjoy the rich, flavorful Pakistani stew Nihari in a fraction of the time with this pressure cooker recipe. Tender beef or mutton simmers in a symphony of warming spices, creating a dish perfect for a comforting meal. Get ready to impress your family with this quick and authentic Pakistani cuisine! 

 Ingredients

Ingredients Beef Nihari

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pressure cooker add oil, onion and cook until brown in color.

2 .
Now add beef and cook for 4-5 mins. Now add ginger garlic paste and cook for a minute.

3 .
Add nihari masala, Kashmiri red chili powder, salt and cook for 2-3 mins.

4 .
Add water and beef nalli. Mix it well and cover the pressure cooker. Now cook with pressure for 30-35 mins.

5 .
In a pan roast wheat flour and all-purpose flour until fragrant. Transfer this mixture to a bowl and add water. Mix it well.

6 .
Add this flour mixture into the nihari and cook for 3-4 mins.

7 .
Now dish it out and garnish it with green chilies, ginger, green coriander and serve. Your Beef Nihari is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف نہاری بنانے کے لئے پریشر ککر میں کھانے کا تیل ڈال کر اس میں پیاز کوبراؤن ہونے تک پکائیں۔

2 .
پھر اس میں گائے کا گوشت ڈال کر چارسے پانچ منٹ تک پکائیں اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کرمزید ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
ابنہاری مصالحہ، کشمیری لال مرچ پاؤڈراور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پانی اور بیف نلی ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں اور پریشر ککر کوبند کر کیااے تیس سے پیتیس منٹ پریشر میں پکائیں۔

5 .
اب ایک پین میں گندم کے آٹے اورمیدے کوخوشبودار ہونے تک بھونیں پھر اس مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کراس میں پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
پھراس آمیزے کو نہاری میں ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

7 .
بیف نہاری تیار ہے۔ اسے ہری مرچ، ادرک اورہرے دھنیا سے گارنش کریں۔

Recipe Tips