Recipes

More

Paan Kheer Recipe

Paan Kheer Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    5

Ever tried Paan in Kheer? Make this Paan Kheer once and your every Kheer Recipe will be with this delicious fusion of Paan. Give this mouth-watering Paan Kheer a try and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Paan Puree:
Ingredients for Crumbs:
Ingredients for Kheer:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add paan leaves, gulkand, milk and blend well into thick puree.

2 .
In a bowl add flour, sugar, melted butter, almonds, rose syrup and mix well to form crumbs.

3 .
Shift them onto baking tray and bake at 200 C for 10-15 minutes. Set aside.

4 .
In a bowl add soaked rice and break them by pressing in hands.

5 .
In a pot heat milk and bring it to boil. Add rice and cook until rice is fully done and kheer is thick in consistency.

6 .
Add paan puree and give it a good mix. Add sugar and cook for 30 minutes over low flame. Your kheer is ready.

7 .
Dish it out in a bowl, garnish it with crumbs and rose syrup and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پان پیوری بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں پان کے پتے، گلقند اور دودھ ڈال کر اچھی طرح بلینڈکر لیں۔

2 .
کرمز بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ،چینی، پگھلا ہوا مکھن، بادام اور روز سیرپ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب ان کو بیکنگ ٹرے میں ڈال کر دو کے درجہ حرار ت پر پندرہ سے بیس منٹ بیک کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پان کھیر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر ان کو ہاتھوں سے تور لیں۔

5 .
اب ایک پین میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں چاول ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں پان پیوری ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور اس میں چینی ڈال کر ہلکی آنچ پر تیس منٹ پکنے دیں۔

7 .
مزیدار کھیر تیار ہے، کرمز اور روز سیرپ سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More