Shahi Seviyan are here to treat you this Eid with perfect sweetness. Welcome your Eid with this delicious dessert and cater that sweet tooth of yours. Try out this easy to make Shahi Seviyan and let us know of your feedback.
Ingredients
Ingredients for Seviyan:
Ingredients for Vanilla Custard Filling:
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pan heat butter and add seviyan, roast for 4-5 minutes.
2 .
Add khoya and mix well. Add sugar and cook for 2-3 minutes. Set aside. Your seviyan are ready.
3 .
In a pan heat milk and bring it to boil. Add vanilla custard slurry and cook over medium flame until thick in consistency.
4 .
Add condensed milk and mix well. Your vanilla custard is ready.
5 .
In a pan heat butter, add sugar, egg yolks, lemon juice and cook until sugar dissolves. Your lemon curd is ready. Chill in the refrigerator.
6 .
In a dish add a layer of cooked vermicelli, vanilla custard, and vermicelli again.
7 .
Garnish it with lemon curd, almonds, pistachios, red cherry and serve.
8 .
Your Shahi Seviyan are ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
سیویاں بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں سیویاں ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک بھونیں۔
2 .
اب اس میں کھویا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں چینی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔سویاں تیار ہیں۔
3 .
ونیلا کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک پین میں دودھ گرم کریں اور اسے ابالیں۔ اب اس میں ونیلا کسٹرڈ سلری ڈال کر درمیانی آنچ پرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں کنڈینسڈ ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ونیلا کسٹرڈ تیار ہے۔
5 .
لیمن کرڈ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں چینی، انڈے کی زردی اور لیموں کا رس ڈال کر چینی اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔لیمن کرڈتیار ہے۔
6 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ڈش میں پکی ہوئی سویا ں، ونیلا کسٹرڈ، اور دوبارہ سویوں کی تہہ لگائیں۔
7 .
اب اس پر لیمن کرڈ، بادام، پستہ اور سرخ چیری سے گارنش کریں۔