Special Degi Mutton Pulao Recipe
Special Degi Mutton Pulao Recipe
Research Content
Fantastic Degi Mutton Pulao Recipe. Learn how to make perfect Degi Mutton Pulao at home and use them to make such a fantastic recipe.
Ingredients:
500g Mutton
3 cup Rice
1 cup Onion (sliced)
1 cup Tomatoes (sliced)
4-4 Green chilies
2 Bay leaf
2-3 tbsp Oil
Salt to taste
1/2 cup Yogurt
1 tbsp Tamarind
1 tbsp Red chili powder
1 tsp Turmeric
1 tsp Cumin seeds
1 tsp Coriander powder
1 tbsp Ginger garlic paste
1 tbsp Whole spices
Directions:
In a pan heat oil. Add onion and cumin seeds, bay leaf, whole spices in it and cook until golden brown.
Add ginger garlic paste and mutton in it.
Then add tomatoes, green chilies, salt, turmeric, red chili powder, tamarind, yogurt, coriander powder and mix well.
Cook for 2 to 3 minutes then add 2 cup water and let it simmer on low flame for 25 to 30 minutes.
When meat gets tender cook it well.
Add 1 cup water and add socked rice in the meat.
When water almost dries out, let it simmer on low flame for 8 to 10 minutes.
Daighi mutton pulao is ready to serve.
اجزاء:
مٹن 500گرام
چاول 3کپ
پیاز 1کپ
ٹماٹر 1کپ
ہری مرچیں 3-4عدد
ٍتیز پت 2عدد
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دہی آدھا کپ
املی 1کھانے کا چمچ
لا ل مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ثابت مصالحے 1کھانے کا چمچ
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ذیرہ، تیز پت اور ثابت مصالحے ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، مٹن، ٹماٹر، ہری مرچیں، نمک، ہلدی، لا ل مرچ پاؤڈر، املی، دہی اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پانی ڈال کر پچیس سے تیس منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں اور جب مٹن گل جائے تو اچھی طرح پکائیں۔
اب مٹن میں پانی اور بھگوئے ہوئے چاول ڈالیں۔
پھر جب پانی خشک ہوجائے تو آٹھ سے دس منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
دیگی مٹن پلاؤ تیار ہے۔