Recipes

More

Street Style Dahi Bhallay | Dahi Baray

Street Style Dahi Bhallay | Dahi Baray

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    4
  • SERVING
    5

Dahi Bhallay is one refreshing and satisfying dish that is perfect for hot summer days and Ramadan. The fusion of tamarind sauce on top will spice up your Iftar game and make it even more delightful. Try out these delicious Dahi Bhallay at home and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Bhalla:
Ingredients for Yogurt Mixture:
Ingredients for Dahi Bhallay Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add soaked lentils, salt, black pepper powder, red chili powder, green chilies, and water and blend well. Blend until you reach your desired consistency of mixture and then set aside.

2 .
Heat oil in a pan and pour the prepared Bhalla mixture with the help of a spoon. Fry it on medium low flame until light golden in color. Set aside.

3 .
Now dip the prepared bhallay into water and let it soak for 15-20 minutes. Now squeeze the water out from bhallay. Set aside.

4 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK yogurt, NESTLÉ MILKPAK Full Cream milk, sugar and whisk well. Your yogurt mixture is ready.

5 .
Place the bhallay in serving dish. Drizzle yogurt mixture, imli chutney, chaat masala, Sev, coriander on top. Your Creamy Dahi Bhallay are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک چوپر میں بھگوئی ہوئی دال، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہری مرچ اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چمچ سے تیار بھلہ مکسچر ڈال کر درمیانی آنچ پرلائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کریں۔

3 .
تیار بھلوں کو پانی میں پندرہ سے بیس منٹ بھگودیں۔ اب بھلوں سے پانی نچوڑ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
دہی مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پاک دہی، نیسلے ملک پاک فل کریم دودھ اورچینی ڈال کر اچھی طرح ہلائیں۔ دہی مکسچر تیار ہے۔

5 .
اب بھلوں کو سرونگ ڈش میں رکھ کر اس پر دہی کا مکسچر، املی چٹنی، چاٹ مصالحہ، سویاں ڈال کر اوپر دھنیا رکھیں۔مزیدار سٹریٹ سٹائل دہی بھلے تیار ہیں۔

Recipe Tips