Recipes

More

Suji ka Halwa Recipe by SooperChef

Suji ka Halwa Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Discover the secrets of Suji Ka Halwa – an exquisite semolina dessert recipe boasting a symphony of flavors. From perfectly roasted semolina to essential ingredients, elevate your dessert game with this rich and satisfying masterpiece. Craft sweet memories and share the joy with our step-by-step guide.

 Ingredients

Ingredients for Sugar Syrup
Ingredients for Halwa
Ingredients for Fried Nuts

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add sugar, green cardamom. Cook until sugar dissolves. Set aside.

2 .
In a pot heat desi ghee and add semolina. Cook until fragrant.

3 .
Now add sugar syrup and cook for 15-20 mins.

4 .
Add yellow food color and cook until halwa leaves the pan. Set aside.

5 .
In a pan heat desi ghee and add pistachios, almonds, raisins and roast for 1-2 mins.

6 .
Add these fried nuts to the prepared halwa and mix it well. Garnish with nuts and serve. Your Suji ka Halwa is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
شوگر سیرپ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں چینیاورہری الائچی کر چینی گھلنے تک پکائیں۔

2 .
حلوہ بنانے کے لئے ایک برتن میں دیسی گھی گرم کرکے اس میں سوجی ڈال کرخوشبو اوآنے تک پکائیں۔

3 .
اب شوگر سیرپ ڈال کر پندرہ سے بیسمنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر زردہ رنگ ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک حلوہ پین سے الگ نہ ہوجائے۔

5 .
اب ایک پین میں دیسی گھی گرم کریں اور پستے، بادام، کشمش ڈال کرایک سے دومنٹ تک بھونیں۔

6 .
ران فرائی کئے ہوئے نٹس کو تیار حلوے میں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔سوجی کا حلوہ تیار ہے۔نٹس سے گانیش کریں۔

Recipe Tips