Recipes

More

Sulemani Kaleji Recipe

Sulemani Kaleji Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Embark on a culinary adventure with this Sulemani Masaledar Chatpati Tawa Kaleji recipe, transforming humble liver into a symphony of flavors. Tender kaleji pieces are infused with a vibrant blend of spices, onions, and tomatoes, creating a dish that is both spicy and tangy. Whether you're a seasoned cook or a novice in the kitchen, this recipe is sure to tantalize your taste buds and leave you craving more. 

 Ingredients

Ingredients for Soaked Kaleji
Ingredients for Sulemani Kaleji

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, ginger garlic paste, vinegar and mix it well. Add mutton kaleji and soak it for 15-20 mins. Note: wash it thoroughly before cooking

2 .
In a bowl add soaked kaleji, red chili flakes, coriander powder, cumin powder, black pepper powder, ginger garlic paste, vinegar, oil and mix it well.

3 .
On a tawa heat oil and add marinated kaleji. Cook for 4-5 mins. Now cover and cook for another for 4-5 mins.

4 .
Add green chilies and salt and mix it well.

5 .
Garnish it with lemon slices and green chilies. Your Sulemani Kaleji is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کلیجی بھیگونے کے لئے ایک باؤل میں پانی، ادرک لہسن کا پیسٹ اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں مٹن کلیجی ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ تک بھگو دیں۔

2 .
سلیمانی کلیجی بنانے کے لئے ایک باؤل میں بھیگوئی ہوئی کلیجی، کُٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن کا پیسٹ،سرکہ اور کھانے کاتیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب ایک توے پرکھانے کا تیل گرم کریں اور میرینیٹ کی ہوئیکلیجی ڈال کرچار سے پانچ منٹ تک پکائیں اور اسے ڈھک کر مزیدچار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھراسے ہری مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
سلیمانی کلیجی تیار ہے۔ اسے لیمن سلائیس اور ہری مرچوں سے گارنش کریں۔

Recipe Tips