Recipes

More

Sweet Potato Balls

Sweet Potato Balls

Research Content

Sweet Potato Balls Recipe in Urdu & English

These sweet potato balls recipe are the perfect way to make your snack time healthy and tasty at the same time. Sweet potato balls are a personal favorite of Pakistani health enthusiasts as it contains just the right amount of good calories along with carbohydrates proteins and vitamins. These golden fried sweet potato balls are tasty as much as they are healthy while they can be prepared in a mere hour using the most basic ingredients, commonly found around Pakistani kitchens. For them sweet potatoes are boiled and grated, then mixed with flour and eggs. Before frying them, the balls are covered with sesame seeds which provide the balls with a beautiful golden texture and fluffy aroma. These balls are loved by eaters of all ages old and young alike. You can find the whole recipe for sweet potato balls in Urdu at sooperchef.pk.

How to make Sweet Potato Balls


Ingredients

- Sweet Potato 500g

- Egg 1 piece

- Water half cup

- Maida Flour 4 tbsp

- White Sesame half cup

- Sugar 4 tbsp

- Cooking Oil as needed

Cooking Method

1- In a cooking pot, add water, sweet potato and boil it. After that let it cool down and grater it.

2- Now, add egg, sugar and mix it well then make balls.

3- In a bowl, add water, maida flour and mix it well. Paste is ready.

4- Now, dip the balls in maida paste and the cover it with sesame.

5- Next, deep fry these balls until golden brown.

Your tasty Sweet Potato Balls now ready to serve.

Cooking time: one hour

Serve: 3 persons

اجزاء ۔ شکر قندی 500گرام ۔ پانی آدھا کپ ۔ چینی چار کھانے کے چمچ ۔ انڈا ایک عدد ۔ میدہ چار کھانے کے چمچ ۔ سفید تِل آدھا کپ ۔ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ترکیب ۔ شکرقند ی کو پانی میں ڈال کر اُبال لیں اور پھر ٹھنڈا کر لیں۔ ۔ اب اس کا چھلکا اُتار کر کدو کش کر لیں۔ ۔ اب اس میں انڈا اور چینی ڈال کر اچھی طرح ملا لیں پھر اس کے گولے بنا لیں۔ ۔ اب ایک برتن میں پانی اور میدہ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔ ۔ اب ان گو لوں کو میدہ والے پیسٹ میں اچھی طرح لگا ئیں اور پھر اس پر تِل اچھی طرح سے لگا لیں۔ ۔ اب پین میں کھانے کا تیل ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔ آپکے مزے دار شکر قندی کے گولے تیار ہیں۔ پکانے کا وقت: ایک گھنٹہ افراد: تین

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More