Tandoori Chai Recipe
Tandoori Chai Recipe
Research Content
Tandoori Chai Recipe is made in a very unique and tempting way. Try this recipe and share your feedback.
Ingredients:
3 cups Milk
1 cup Water
4-5 tsp Tea powder
4-5 tsp Brown sugar
1/4 tsp Fennel seeds
1/4 tsp salt
1 tsp Ginger
1 Cinnamon stick
Direction:
-Heat a clay pot on stove for 20-25 minutes, meanwhile on another stove add milk and water in a pan. Bring it to boil then add cardamom.
-Now add ginger, cinnamon, fennel seeds, brown sugar, tea powder and salt.
-Cook for 5-6 minutes and stir continuously.
-Stain the tea in a pot than pour it in hot clay pot. (Extremely Hot).
-Then pour Tea from clap pot to serving cups and enjoy.
اجزاء:
دودھ 3کپ
پانی 1کپ
الائچی 2عدد
سونف 1چوتھائی چائے کا چمچ
دار چینی 1
ادرک سلائیسیز 1چائے کا چمم
چائے پتی 4-5چائے کے چمچ
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
شکر 4-5چائے کے چمچ
پتی 4-5چائے کے چمچ
ترکیب:
مٹی کے برتن کو تیز آنچ پر اچھی طرح تقریباََ 15-20 گرم کریں۔
دوسرے چولہے پر دودھ ، پانی اور الائچی ڈال کر ابال لیں۔
اب اس میں باریک کٹی ادرک، دار چینی ، سونف، شکر اور چائے کی پتی ڈال کر ابال لیں۔
اب 5-6منٹ تیز آنچ پر چائے کو اچھی طرح پھینٹیں اور چھان لیں ۔
اس کے بعد مٹی کے برتن کو کسی گہرے برتن میں رکھیں اور گرم چائے کو تیز گرم مٹی کے برتن میں ڈالیں ۔
تندوری چائے تیار ہے۔