Recipes

More

×

Tandoori Keema Biryani Recipe

Tandoori Keema Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    4

Discover the rich and aromatic flavors of Tandoori Keema Biryani in this easy-to-follow recipe. This Tandoori Keema Biryani is a perfect blend of tender spiced meat and fragrant rice, offering a mouthwatering experience with every bite. 

 Ingredients

Ingredients for Boiled Rice
Ingredients for Tandoori Keema
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot, heat water and add cumin seeds, salt and bring it to a boil. Add soaked rice and boil until 80% done. Strain and set aside.

2 .
In a pot heat oil and add beef mince. Cook until it changes color. Add ginger garlic paste, onion and cook for 2-3 mins.

3 .
Add tomato puree, red chili flakes, coriander powder, tandoori masala, cumin seeds crushed, salt and cook for 7-8 mins.

4 .
Add Nestlé MilkPak Yogurt, green chilies and cook until oil separates.

5 .
Place a heated coal piece in an aluminum cup in the center. Drizzle oil on it and cover with a lid. Let it smoke for 1-2 mins. Set aside.

6 .
In a separate pot add layers of boiled rice, prepared keema and garnish them with green coriander, lemon slices, kewra water and orange food color.

7 .
Cover with lid and let it steam over low flame for 8-10 mins.Open the lid and give it a good mix.

8 .
Your Tandoori Keema Biryani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چاول ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں زیرہ اور نمک ڈال کر ابال لیں پھر اس میں بھیگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال کرچھان لیں۔

2 .
تندوری قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بیف کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ، پیاز ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر کی پیوری،کُٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، تندوریمصالحہ، زیرہ پسا ہوااور نمک ڈال کرساتھ سے آٹھ منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک دہی،اورہری مرچیں ڈال کر کھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس کے درمیان میں ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کا ٹکڑا رکھیں پھر اس پرکھانے کا تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور ایک سے دومنٹ تک دھواں دیں۔

6 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک الگ برتن میں ابلے ہوئے چاول اورتیار قیمہ کی تہہ ڈالیں اور انہیں دھنیے، لیموں کے ٹکڑے، کیوڑاواٹر اوراورنج فوڈ کلر سے گارنش کریں۔

7 .
اب ڈھکن سے ڈھانپیں اور ہلکی آنچ پرآٹھ سے دس منٹ تک دم دیں پھر ڈھکن کھولیں اور اسے اچھی طرح مکس کریں

8 .
تندوری قیمہ بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips