Recipes

More

Tawa Keema & Flaky Lachha Paratha Recipe

Tawa Keema & Flaky Lachha Paratha Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Start your Bakra Eid celebrations right with this irresistible combo: Spicy Tawa Keema and flaky Lachha Paratha! This recipe delivers a delicious explosion of flavors with perfectly seasoned minced meat cooked on a tawa (griddle) and crispy, layered flatbreads. Impress your loved ones with this authentic Pakistani breakfast that's both easy to make and undeniably satisfying.

 Ingredients

Ingredients for Tawa Paratha
Ingredients for Tawa Keema

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, water and knead a smooth dough. Let it rest for 10-15 mins. Set aside.

2 .
Now take the dough and divide it into 4 parts. Take one part, make a dough ball and roll it out into flat circle with a rolling pin.

3 .
Brush ghee on it and cut thin strips of the dough sheet. Assemble the strips together and roll them into swiss roll shape. Now flatten it again with a rolling pin.

4 .
Place it on a preheated griddle and brush ghee on each side. Cook each side until golden in color. Set aside.

5 .
On a tawa heat oil and add keema. Cook until changes color. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

6 .
Now add onion, tomatoes, green chilies, rede chili powder, crushed coriander seeds, crushed cumin seeds, salt, red chili flakes and cook for 8-10 mins.

7 .
Add yogurt and cook until mince is fully done.

8 .
Lastly sprinkle green coriander, ginger and serve.

9 .
Your Lacha Paratha with Tawa Keema is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لچھا پراٹھابنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک،اورپانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں اور دس سے پندرہ منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
اب اس ڈو کو آٹا چارحصوں میں تقسیم کرپھر ایک حصے کی گیند بنائیں اور اسے رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

3 .
پھراس پر گھی برش کریں او پتلی سٹرپس کاٹ لیں پھر اس کو رول کریں اورپیڑا بنا کر رولنگ پن سے دوبارہ چپٹا کریں۔

4 .
اب اسے پہلے سے گرم توے پر رکھیں اور ہر طرف گھی برش کریں اور ہر طرف سنہری ہونے تک پکائیں۔

5 .
توا قیمہ بنانے کے لئے ایک توے پر کھانے کاتیل گرم کرکے اس پر قیمہ ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تکاس کا رنگ نہ بدل جائیپھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں پیاز، ٹماٹر، ہری مرچ، لال مرچ پاؤڈر، پسا ہوا دھنیا، پسا ہوا زیرہ، نمک اورلال مرچ ڈال کرآٹھ سے دس منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھردہی ڈال کر پکائیں قیمہ پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس پر ہرا دھنیااور ادرک چھڑکیں۔

9 .
توا قیمہ ودلچھا پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips