Recipes

More

Upside Down Keema Rice

Upside Down Keema Rice

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    5

Upside Down Keema Rice is one unique notion to your dinner meal. The delicious Keema Vegetable mixture layered in boiled rice gives it a tempting aroma and taste. Try out this Upside Down Keema Rice and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Keema:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pot, add garlic, and cook for a minute. Now add onion and cook until translucent.

2 .
Now add keema and cook until it changes color. Add tomatoes and cook for 1-2 minutes.

3 .
Now add red chili powder, turmeric powder, cumin powder, coriander powder, salt, red chili flakes, garam masala powder and mix well. Add water and now cover and cook until keema is fully done over medium low flame.

4 .
Remove lid and add yogurt, cook for 2-3 minutes. Now add capsicum, 1/2 cup of tomatoes, onion, green chilies and cook for a minute. Your keema is ready. Set aside.

5 .
Take a pot and grease it with butter.

6 .
Now add a layer of potato slices, boiled rice, keema and then add yellow food color on top. Repeat this step as needed. Cover and steam over low flame for 12-15 minutes.

7 .
Now turn pot upside down on a dish until all the layers come out intact.

8 .
Remove the pot and your keema potato rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب پیاز ڈال کرکچھ دیر تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر قیمہ اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
اب ڈھکن اتار کر اس میں دہی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں شملا مرچ، آدھا کپ ٹماٹر، پیاز اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔قیمہ تیار ہے۔

5 .
اب ڈھکن اتار کر اس میں دہی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں شملا مرچ، آدھا کپ ٹماٹر، پیاز اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔قیمہ تیار ہے۔

6 .
اب اس میں آلو کے سلائس، ابلے ہوئے چاول اور قیمہ کی تہہ لگا کر اس پر پیلا کھانے کا رنگ ڈالیں۔اپنی مرضی کے مطابق اسی عمل کو دہرائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

7 .
پھر برتن کو ایک ڈش پر الٹا کریں جب تک کہ تمام پرتہہ برابر ہوجائیں

8 .
برتن کو ہٹا دیں اورقیمہ رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips