Recipes

More

White Chicken Pulao Recipe

White Chicken Pulao Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

White Chicken Pulao is a fragrant, one-pot dish that's perfect for a family meal or special occasion. Enjoy this easy White Chicken Pulao with yogurt or raita for a complete meal. 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock
Ingredients for White Chicken Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pot add chicken, onion, garlic, ginger, coriander seeds, black peppercorns, star anise, cumin seeds, black cardamom, salt and water. Cook for 4-5 mins. Remove the scum that appears.

2 .
Now cover and cook for 10-15 mins or until chicken is 80% done.

3 .
Remove the chicken from the stock. Strain the stock and set aside or later use.

4 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, black cardamom, star anise, cinnamon stick and cook for a minute.

5 .
Add ginger garlic paste and cook for 1-2 mins. Add onion and cook until it gets light brown.Add yogurt, coriander powder, red chili flakes, salt and cook for a minute.

6 .
Now add boiled chicken and cook for 1-2 mins. Add chicken stock and cook for 1-2 mins.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% water dries out. Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

8 .
Your White Chicken Pulao is ready. Dish it out and garnish it with fried onion.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن یخنی بنانے کے لئے پہلے سے گرم کیے ہوئے برتن میں چکن، پیاز، لہسن، ادرک، دھنیا، کالی مرچ، ستارہ سونف، زیرہ، کالی الائچی، نمک اور پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں اور پکاتے وقت اوپر سے سکم اتار لیں۔

2 .
پھر اسے ڈھک کردس سے پندرہ منٹ یا چکن اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
اب چکن کویخنی سے نکال دیں یخنی کو چھان لیں اور ایک طرف رکھیں دیں۔

4 .
سفید چکن پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے زیرہ، کالی الائچی، بادیان کا پھول اور دار چینی سٹکس ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں اور اس میں پیاز ڈال کر ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں پھر اس میں دہی، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ اورنمک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں ابلا ہوا چکن ڈاکر ایک سے دومنٹ تک پکائیں پھر ا س میں چکن سٹاک ڈال کر مزید ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

7 .
پھراس میں بھیگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں پھر اسے ڈھک کر ہلکی آنچ دس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔

8 .
وائٹ چکن پلاؤ تیار ہے۔ اسے فرائی کی ہوئی پیاز سے گارنش کریں۔

Recipe Tips