Recipes

More

Zarda Rice Recipe

Zarda Rice Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

 zarda rice a traditional dessert recipe with all the healthy ingredients. This zarda recipe is cooked with all the traditional ingredients and its taste is simply amazing. Give this zarda recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water and soak rice for 90 minutes as per the instructions on the pack.

2 .
Now in a pan simmer water, add cloves, cardamom, yellow food color, soaked rice and cook until 80% done. Strain and set aside.

3 .
In a pan heat ghee, add layer of boiled rice, sugar and repeat this layering process. Drizzle milk on top, cover lid and simmer for 5 to 8 minutes or until sugar melts.

4 .
Now top it with dry dates, murabba, raisins, ashrafi, coconut slices, coconut crushed, khoya and cover the lid again. Simmer again on medium low flame for about 10 minutes and your zarda is ready.

5 .
Serve steamy tasty Zarda Rice and enjoy your meal.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق چاولوں کو ڈیڑھ گھنٹہ بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں پانی، لونگ، الائچی، پیلا کھانے کا رنگ اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں ابلے ہوئے چالوں اور چینی کی تہہ لگائیں۔اب اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں۔

4 .
پھر اس پر دودھ ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ سے آٹھ منٹ چینی پگھلنے تک ابلنے دیں۔اب اس پر خشک کھجوریں، مربہ، کشمش، اشرفی، کوکونٹ سلائس، کٹا ہوا کھوپرا اور کھویا ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ دیں۔پھر اس کو درمیانی ہلکی آنچ پر دس منٹ تک ابلنے دیں۔

5 .
مزیدارزردہ رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More