Zinger Burger
Zinger Burger
Research Content
Enjoy the Delicious Zinger Burger Recipe By Sooperchef.pk
Are you a fan of fast foods and craving something crunchy that would fill you up then say hello to the Zinger Burger recipe by the largest online food network of Pakistan Sooperchef! There is a wide variety of foods eaten in Pakistan that is why Sooper Chef includes Chinese, continental, Indian, Caribbean, Mediterranean, Arabian and American cuisines. American and European fast foods have gained notoriety in the past few years and have become a popular choice of Pakistani youngsters. We are learning how to make Zinger Burger. There is a wide range of fast food recipes on the menu of sooperchef including the delectable veg Katori pizza, the tasty chicken vegetable spring rolls recipe, the crispy and crumbly fried chicken legs recipe, the flaky chicken tender recipe and at last but not the least the protein filled fish finger recipe. The recipe of zinger burger has taken Pakistani kitchens by storm since KFC made it famous when it started its food chain back in 1997. The burger is basically a sandwich with buns with lettuce, sauce, mayo and a crispy, deep-fried chicken patty in between. The chicken patty is prepared by chicken meat that is stripped off the bone and then covered in a batter which provides it with its signature crispy texture. Although it is mostly eaten with ketchup, cheese can also be added to the zinger burger along with onions and any kind of sauce like bbq sauce, mustard and Kentucky sauce. You can download the entire zinger burger recipe in Urdu and English along with the complete preparation sooperchef.pk
How to Make Zinger Burger
Ingredients:- Chicken (boneless) ½ Chest
- Superfine flour (Maida) 1 ½ cup
- Baking powder ½ tsp
- Burger 1pc
- Salt (as required)
- Corn flour ½ cup
- White pepper powder 1 tsp
- Rice flour ½ cup
- Hot sauce 1 tsp
- Garlic powder 1 tsp
- Vinegar 2tbsp
- Black pepper (Chopped) 1 tsp
- Austria Swiss 1 ½ tbsp
- Oil (as required)
- Black pepper (Powder) ½ tsp
- Mayo (as required)
- Mustard paste 1 tsp
- Iceberg 1pc
- Red pepper (powder) 1 tsp
- Cheddar Cheese Slices 1pc
- Lettuce 1pc
Method for Zinger Burger
- Cut the chicken and then hammer it then in a pot add chicken, salt, white pepper powder, hot sauce, vinegar, Austria Swiss, black pepper powder, mustard paste and red pepper powder and mix it thoroughly and refrigerate it for 10-15 minutes.
- In a pot add superfine flour, baking powder, corn flour, rice flour, garlic powder and black pepper (chopped), mix it well.
- In a pot take eggs and whip it well. Now add coating of superfine flour (Maida) on to the prepared chicken then dip it into the egg mixture.
- Repeat this procedure 3 times. Now in a pan add oil and deep fry it till it gets golden brown.
- Now coat mayo on burger and spread iceberg over burger and add fried chicken, cheese slices and lettuce.
- Your tasty Zinger Burger is ready.
اجزاء
-
- چکن بونلیس آدھا چیسٹ
- میدہ ڈیڑھ کپ
- بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
- برگر بند ایک عدد
- نمک حسبِ ضرورت
- کارن فلور آدھا کپ
- سفید مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
- چاول کا آٹا آدھا کپ
- ہوٹ سوس ایک چائے کا چمچ
- لہسن پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
- سرکہ دو کھانے کا چمچ
- کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
- وسٹر سوس ڈیڑھ کھانے کا چمچ
- آئل حسبِ ضرورت
- کالی مرچ پسی ہوئی آدھا چائے کا چمچ
- مایو نیز حسبِ ضرورت
- مسٹرڈ پیسٹ ایک چائے کا چمچ
- آئس برگ ایک عدد
- لال مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
- چیڈرچیزسلائس ایک عدد
- سلاد پتہ ایک عدد
ترکیب
۱۔چکن کوکاٹ کر ہیمر کر لیں پھر ایک برتن میں چکن ،نمک، سفید مرچ پاؤڈر، ہوٹ سوس، سرکہ، وسٹر سوس،کالی مرچ پیسی ہوئی، مسٹرڈ پیسٹ،لال مرچ پیسی ہوئی ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور دس سے پندرہ سے پندرہ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ ۲۔ایک برتن میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، کارن فلور، چاول کا آٹا،لہسن پاؤڈر،کالی مرچ کُٹی ہوئی ڈال کر اچھی طرح ملا لیں۔ ۳۔ایک برتن میں انڈے نکال کر پھینٹ لیں۔ اب تیار کیے ہوئے چکن کو پہلے میدہ میں اچھی طرح لگائیں پھر انڈے میں اچھی طرح لگائیں پھر میدہ میں پھر انڈے میں پھر میدہ میں اچھی طرح لگا لیں۔اب ایک پین میں آئل ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔ اب برگر بند پر مایونیز لگائیں پھر آئس برگ پھیلا دیں پھر فرائی کیا ہوا چکن رکھیں پھر چیز سلائس رکھیں پھر سلاد پتہ رکھ دیں ۔آپکامزے دار زنگر برگر تیار ہے۔
Recipe Tips
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you
Read More