Recipes

More

Zingeratha Recipe

Zingeratha Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Discover the secret to perfect Zingeratha. This crispy, spicy and delicious homemade Zingeratha is a treat to tastebuds. Try it out and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Paratha
Ingredients for Crispy Chicken
Ingredients for Sauce
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, ghee, salt, water and knead a smooth dough. Cover with cloth and let it rest for 10-15 mins.

2 .
Now take the dough and divide it into 4 equal parts. Flatten each part with the rolling pin into flat sheet.

3 .
Brush ghee on them and then place a cut on the radius of the sheet. Now rolling it from one end of the cut to the other. Make a ball shape again and flatten it with the rolling pin again.

4 .
Now cook each side of this dough sheet on a preheated griddle for 2-3 mins. Brush ghee on it while heating and set aside.

5 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, red chili powder, black pepper powder, chili sauce, soy sauce, red chili flakes, mustard paste, lemon juice, salt and mix it well. Set aside.

6 .
Now coat this marinated chicken in flour, dip in chilled water for 2 seconds and then in flour again. Deep fry it until crispy and fully done. Set aside.

7 .
In a jar add green coriander, mint leaves, green chilies, salt, water and blend it well into paste with hand blender.

8 .
Now in a bowl add Nestlé MilkPak Yogurt, mustard paste, prepared green chutney and mix it well. Set aside.

9 .
Take the paratha and drizzle sauce on it, place lettuce leaves, onion, crispy chicken on it and drizzle sauce again. Now roll the paratha into roll shape.

10 .
Your Zingeratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، گھی، نمک اورپانی ڈال نرم ڈو گوندھ لیں اور اے کپڑے سے ڈھانپ کر دس سے پندرہ منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
اب اس ڈو کو چار برابر حصوں میں تقسیم کریں اور ہر حصے کو رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ شیٹ میں چپٹا کریں۔

3 .
پھران پر گھی برش کریں اور پھر شیٹ پر کٹ لگائیں اورکٹ کر کے ایک سرے سے دوسرے سرے تک گھمائیں اوردوبارہ گیند کی شکل بناکر رولنگ پن سے دوبارہ چپٹا کرکے پراٹھا بنا لیں۔

4 .
اب اس پراٹھے کو گرم کی ہوئی گرل پردو سے تین منٹ تک پکائیں اور پکاتے وقت اس پر گھی برش کریں اور ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
کرسپی چکن بنانے کے لئیایک باؤل میں چکن، نیسلیملک پیک دہی، لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، چلی سوس، سویا سوس، کُٹی لال مرچ، مسٹرڈ پیسٹ، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب اس میرینیٹ کئیچکن کومیدے میں کوٹ کر کے ٹھنڈے پانی میں دو سیکنڈ کے لیے ڈبو کر پھر آٹے میں ڈال دیں اورڈیپ فرائی کرکے کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
سوس بنانے کے لئے ایک جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچ، نمک، پانی ڈال کر ہینڈ بلینڈر سے اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

8 .
اب ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک دہی، مسٹرڈ پیسٹ اورتیار ہری سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
اسیمبلنگ کے لئیپراٹھے پر سوس ڈالیں پھراس پر سلاد پتہ، پیازاورکرسپی چکن ڈال کر دوبارہ سوس ڈال کر رول بنا لیں۔

10 .
زنگراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips