Recipes

More

Chicken Tikka Paratha Roll Recipe

Chicken Tikka Paratha Roll Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Get ready to spice up your taste buds with this mouthwatering Chicken Tikka Paratha Roll recipe! Perfectly grilled chicken tikka, wrapped in a soft, warm paratha, topped with tangy chutney!

 Ingredients

Ingredients for Chicken Tikka
Ingredients for Green Sauce
Ingredients for Tamarind Sauce
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, cayenne pepper powder, tikka masala, lemon juice, salt, and red food color and mix it well. marinate it for 15-20 mins.

2 .
In a pan heat oil and add the marinated chicken. cook until the chicken is fully done.

3 .
Now turn off the flame, and place the heated coal piece in an aluminum cup in the center of the pan. drizzle oil on it cover and smoke for 1-2 mins.

4 .
In a glass jar add green coriander, mint leaves, garlic, cumin seeds, salt, and water and blend it well. Add mayo and mix well with the whisk. set aside.

5 .
In a pan heat tamarind pulp, sugar, cumin seeds, red chili powder, ginger powder. red chili flakes and cook until the sauce thickens.

6 .
On a paratha add layers of prepared chicken, cucumber, and onion and drizzle the prepared sauces. wrap the paratha in a roll shape and serve.

7 .
Your Chicken Tikka Paratha Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن تکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، تکہ مصالحہ، لیموں کا رس، نمک اورریڈ فوڈ کلر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اسیبیس سے پچیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیاچکن ڈال کر پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس چولہہ بند کر کے پین کے بیچ میں ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کے ٹکڑے کو رکھیں پھر اس پر کھانے کاتیل ڈال کر اسے ڈھکن سے ڈھک کرڈھانپ کر ایک سے دومنٹ تک دھواں دیں۔

4 .
ہری چٹنی بنانے کے لئے شیشے کے جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، لہسن، زیرہ، نمک اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں پھر اس میں میو ڈال کر وسک کے ساتھ اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
املی کی چٹنی بنانے کے لئے ایک پین میں املی کا گودا، چینی، زیرہ، لال مرچ پاؤڈر، ادرک پاؤڈر، کُٹی لال مرچیں ڈال کر چٹنی گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

6 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک پراٹھے پر تیارچکن، کھیرااور پیاز کی تہیں ڈال کر اس پر تیار چٹنی پراٹھے کو رول کی شکل میں لپیٹ کر سرو کریں۔

7 .
چکن تکہ ا پراٹھا رول تیار ہے۔

Recipe Tips