Recipes

More

Bakery Style Almond Cake Recipe

Bakery Style Almond Cake Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    5

Learn how to make Bakery Style Almond Cake at home with our easy step-by-step recipe. Discover the secrets to a perfect Bakery Style Almond Cake and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Cake Base
Ingredients for Cake
Ingredients for Topping

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a cake mold brush butter. Place almonds on it and then sprinkle crushed almonds all over the cake mold. Refrigerate it for 15 mins.

2 .
In a bowl add butter, sugar, vanilla essence and beat it well. Add eggs gradually into it now and beat it well.

3 .
Add flour, baking powder and fold it with the spatula.

4 .
Transfer it to the cake mold that was refrigerated and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 35-40 mins.

5 .
Take it out and cut the uneven top. Invert the cake facing the almond side on top.

6 .
In a bowl add jam and hot water. Mix it well. Your topping is ready.

7 .
Pour this topping on the cake and serve. Your Almond Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کیک بیس بنانے کے لئے ایک کیک مولڈپر مکھن برش کر کے اس پر بادام رکھیں اور پھراس کیک مولڈ پر پسے ہوئے بادام چھڑکر پندرہ منٹ کے لیے فریج میں رکھیں۔

2 .
کیک بنانے کے لئے ایک باؤل میں مکھن، چینی اور ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح بیٹ کرلیں پھر اس میں آہستہ آہستہ انڈے ڈال کر دوبارہ اچھی طرح پھینٹیں۔

3 .
اب اس میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر شامل کرکے سپیچولاکے ساتھ فولڈ کریں۔

4 .
پھراسے فریج میں رکھے ہوئے کیک مولڈ میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرپیتیس سے چالیس منٹ تک بیک کریں۔

5 .
اب اسے باہر نکال کر ٹاپ کاٹ دیں اوراوپر اسے الٹا کر بادام والی سائیڈ اوپرلائیں۔

6 .
ٹاپنگ کے لئے ایک باؤل میں مکسڈ فروٹ جیم اور گرم پانی ڈال کراسے اچھی طرح مکس کریں ٹاپنگ تیار ہے۔

7 .
بادام کیک تیار ہے۔ ٹاپنگ کو کیک پر ڈالیں اور سرو کریں۔

Recipe Tips