Bento Cake is a trendy, cute, and mini cake that's perfect for gifting or enjoying as a personal treat. Learn how to make this mini Bento Cake at home with this easy recipe!
Ingredients
Ingredients for Chocolate Ganache
Ingredients for Caramel Sauce
Ingredients for Sponge
Ingredients for Whipped Cream:
Ingredients for Chocolate Frosting
Ingredients for Bento Cake
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add dark chocolate and NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream. Microwave it for a minute. Mix it well until the chocolate melts. Set aside.
2 .
In a pan heat sugar and cook until it melts. Add butter and mix it well. Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it again. Set aside.
3 .
In a bowl add eggs, sugar, and vanilla essence and beat it well.
4 .
Sieve the flour and cocoa powder into it and mix it well with your hands.
5 .
Now transfer the batter into 2 cake pans. Bake in a preheated oven at 160 degrees for 30-35 mins. Set aside.
6 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form.
Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater.
Note: Do not put in the freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.
7 .
Reserve 1 cup of whipped cream for later use.
8 .
Add 1 drop of yellow food color to the leftover whipped cream and mix it well. Set aside.
9 .
In a bowl add chocolate ganache and 1 cup of reserved whipped cream. Mix it well. Set aside.
10 .
Take the two sponges and cut their uneven top. Cut them into 3 discs.
11 .
Now place one disc of each on a cake board. Drizzle sugar syrup on them.
12 .
Now spread chocolate frosting on one cake disc
13 .
Now add Yellow whipped cream with caramel sauce.
14 .
Now add yellow whipped cream and chocolate frosting on other cake.
15 .
Now make 3 layers of each cake with the same frostings.
16 .
Cover them with chocolate frosting and yellow whipped cream each.
17 .
Decorate them with pink whipped cream and green whipped cream.
18 .
Your Bento Cakes are ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
چاکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک باؤل میں میں ڈارک چاکلیٹ اور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک منٹ کے لیے مائیکرو ویو کریں پھر اسے چاکلیٹ پگھلنے تک اچھی طرح مکس کریں۔
2 .
کیریمل سوس بنانے کے لئے ایک پین میں چینی کو گرم کرکے اسے میلٹ ہونے تک پکائیں پھر اس میں مکھن ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔
3 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، چینیاورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔
4 .
پھر اس میں میدہ اور کوکو پاؤڈر چھان کر ڈالیں اور اسے ہاتھوں سے اچھی طرح مکس کریں۔
5 .
اب بیٹر کو دو کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر تیس سے پیتس منٹ تک بیک کریں۔
6 .
وہپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک وہپڈ کریم ڈال کر پوری طرح وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔
نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر بیٹ کریں۔
نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں،ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔
7 .
بعد کے استعمال کے لیے 1 کپ وہپڈکریم محفوظ کریں۔
8 .
اب بچ جانے والی وہپڈکریم میں پیلے رنگ کا ایک قطرہ ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔
9 .
چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاکلیٹ گناش میں ایک کپ بچائی ہوئی وہپڈکریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
10 .
بینٹو کیک بنانے کے لئے دو سپنج لیں اور اس کی ٹوپ کو کاٹ کر برابر کرلیں اور انہیں تین ڈسکس میں کاٹ دیں۔
11 .
اب ہر ایک کی ایک ڈسک کو کیک بورڈ پر رکھیں اور اس پر شوگر سیرپ ڈالیں۔
12 .
پھر ایک کیک ڈسک پر چاکلیٹ فروسٹنگ ڈالیں .
13 .
کیک ڈسک پر کیریمل سوس ڈال کر پیلی وہپڈ کریم پھیلائیں۔
14 .
دوسرےکیک پھران کوچاکلیٹ فراسٹنگ اور پیلی وہپ کریم سے ڈھانپ دیں۔
15 .
اب ایک ہی فراسٹنگ کے ساتھ ہر کیک کی تین تہوں پر بنائیں۔
16 .
پھر چاکلیٹ فراسٹنگ اور پیلی وہپ کریم سے ڈھانپ دیں۔ .