Bhindi Gosht Recipe
Bhindi Gosht Recipe
Research Content
Delicious Bhindhi Gosht Recipe. Hearty Taste of Lady Finger and Meat when combined together. Try out this Bindhi Gosht Recipe and let us know about your experience.
Ingredients:
Oil for frying
1/2 kg Lady finger
1/2 kg Mutton
1 cup onion
1 cup tomatoes
1 tbsp ginger garlic paste
Salt to taste
1 tsp turmeric
1 tbsp Red chili powder
3-4 cup water
1/2 cup Oil
1 tsp Cumin powder
1 tsp Coriander powder
2-3 green chilies
1-2 tsp lemon juice
1/2 tsp garam masala
4 tbsp Corinader powder
Directions:
In a pan heat oil, add lday finger and fry until crispy.
In the same oil fry onion until golden brown.
Keep it aside.
In a pan add onion, mutton, ginger, garlic paste and cook for 4-5 minutes.
Add salt, red chili powder, turmeric and mix it well.
Add water bring it to boil, cover the lid and cook until meat gets 80% tender.
Add onion, tomatoes, green chilies, coriander and cumin powder, cook for 2-3 minutes.
Add water, cover the lid and cook until meat gets tender fully.
Add fried onion, lady finger, garam masala and mix well.
Add water and cook for 4-5 minutes.
Add lemon juice and coriander leaves and turn off the flame.
اجزاء:
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
بھنڈی آدھا کلو
مٹن آدھا کلو
پیاز 1کپ
ٹماٹر 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
پانی 3-4کپ
کھانے کا تیل آدھا کپ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہری مرچیں 2-3عدد
لیموں کا رس 1-2چائے کے چمچ
دھنیا پاؤڈر 4کھانے کے چمچ
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں بھنڈی ڈالیں اور کرسپی ہونے تک پکائیں۔
اب اسی آئل میں پیاز ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
پھر ایک پین میں مٹن اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر 4-5منٹ تک پکائیں۔
اب ہلدی، نمک اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر گوشت 80%گلنے تک پکائیں۔
اب پیاز، ٹماٹر، ہری مرچیں، دھنیا اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر 2-3منٹ پکائیں۔
پھر پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر گوشت گلنے تک پکائیں۔
اب پیاز ، بھنڈی اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر پانی ڈال کر 4-5منٹ تک پکائیں۔
اب لیموں کا رس اور دھنیے کے پتے ڈال کر چولہا بند کر دیں۔