Black Forest dessert for New Year is the perfect sweet treat to kickstart your celebrations! This layered delight combines rich chocolate, whipped cream, and cherries in a no-bake, easy-to-make recipe.
Ingredients
Ingredients for Chocolate Sponge
Ingredients for Cream Mixture
Ingredients for Cherry Mixture
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add eggs, sugar, butter, vanilla essence and beat it well. Add melted chocolate and beat it again.
2 .
Add flour, cocoa powder, baking powder to a sieve and sift it to the mixture. Beat it again.
3 .
Transfer this batter to a greased cake pan lined with butter paper and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 13-15 mins. Set aside.
4 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Reserve 1 cup for later use.
5 .
Now add cream cheese, cream, caster sugar and beat it again. Set aside.
6 .
In a preheated pan add cherries and sugar. Cook until sugar melts.
7 .
Now add water and cook until cherries get soft. Set aside.
8 .
In the dessert bowl add layers of crushed chocolate cake, cherry topping, cream mixture, chocolate shavings, whipped cream and place cherry on top.
9 .
Your Black Forest Dessert is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
چاکلیٹ سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، چینی، مکھن،اورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں پھر اس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹ ڈال کر اسے دوبارہبیٹ کریں۔
2 .
اب ایک چھلنی میں میدہ، کوکو پاؤڈراور بیکنگ پاؤڈر ڈال کرتیار مکسچر میں چھا ن کراسے دوبارہ بیٹ کر لیں۔
3 .
پھر اس مے بیٹر کو بٹر پیپر 0لگے کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرتیرا سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔
4 .
کریم مکسچربنانے کے لئیایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کع وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔اور ایک کپ بعد کے استعمال کے لئے محفوظ کریں۔
5 .
اب اس میں کریم چیز، کریم اورکیسٹر شوگر ڈال کر دوبارہ سے بیٹ کریں۔
6 .
چیری مکسچربنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں چیری اور چینی ڈال کرچینی پگھلنے تک پکائیں۔
7 .
پھر اس میں پانی ڈال کرچیری نرم ہونے تک پکائیں۔
8 .
اسیمبلنگ کے لئے ڈیزرٹ باؤل میں کرشڈ چاکلیٹ کیک، چیری ٹاپنگ، کریم مکسچر، چاکلیٹ شیونگزاور وہپڈ کریم تہیں ڈالیں اور چیری کو اوپر رکھیں۔