Savor the rich, velvety goodness of our homemade Bread Caramel Pudding. This super easy and quick dessert is going to be your favorite. Try out this delicious Bread Caramel Pudding and share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients for Pudding Mixture
Ingredients for Caramel Sauce
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat milk and bring it to a boil. Add custard slurry and cook until it starts to thicken. Now add sugar and cook until sugar dissolves.
2 .
In a chopper add bread slices and chop them well to form bread crumbs.
3 .
Add these bread crumbs into the prepared custard and give it a good mix. Set aside.
4 .
In a pan heat water and sugar. Cook until sugar melts and caramelizes. Set aside.
5 .
Pour this caramel sauce into a pudding mold. Add pudding mixture into it and cover it with aluminum foil.
6 .
Now in a deep pot add water and bring it to a boil. Place a stand in the pot above water level and place the pudding mixture on it. Turn the flame to low.
7 .
Cover the pot with a lid and steam the pudding for 20-25 mins.
8 .
Your Bread Caramel Pudding is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
پڈنگ مکسچربنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ ابال کر اس میں کسٹرڈ سلری ڈالیں اورگاڑھا ہونے تک پکائیں پھر اس میں چینی ڈال کرپکائیں۔
2 .
اب ایک چوپر میں بریڈ کے سلائیس ڈال کراچھے سے پیس کے بریڈ کرمبس بنا لیں۔
3 .
پھر ان بریڈ کرمبس کو تیار کسٹرڈ میں ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔
4 .
کیریمل سوس بنانے کے لئیایک پین میں پانی اور چینی ڈال کر اسے گرم کریں اوراس وقت تک پکائیں جب تک چینی پگھلکر کیریملائز نہ ہو جائے۔
5 .
اسیمبلنگ کے لئے کیریمل سوس کو پڈنگ کے سانچے میں ڈالیں پھر اس میں پڈنگ کا مکسچر ڈال کراسے ایلومینیم فوئل سے ڈھانپ دیں۔
6 .
اب ایک گہرے برتن میں پانی ڈال کر ابال لیں پھر برتن میں پانی کی سطح سے اوپر ایک سٹینڈ رکھیں اور اس پر یہ پڈنگ کا سانچہ رکھ کر آگ ہلکی کردیں۔
7 .
پھراس برتن کو ڈھکن سے ڈھانپیں اور بیس سے پچیس منٹ تک بھاپ دیں۔