Caramel Walnut Toffee is an absolute delicious cold dessert that can be made in no time. This time saving and effortless sweet make one delightful bite. Try out this Caramel walnut Toffee at home and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a heated pan add sugar and cook until sugar melts and caramelizes. Now add water and mix it well. turn off the flame.
2 .
Add cream and cook for 1-2 mins. Add 1 cup of sugar and cook until sugar melts. Add honey, corn syrup and mix it well.
3 .
Add butter and cook until butter melts. Lastly add vanilla essence, walnuts and mix well. Drop a small amount of the mixture into the water. Take the mixture in fingers and if it forms the shape, the mixture is ready.
4 .
Pour the prepared mixture into a mold and set aside for 1-2 hours.
5 .
Now take it out of the mold once hardened. Cut them in toffee shape and wrap in butter paper.
6 .
Your Caramel Walnut Toffee is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ایک گرم پین میں چینی ڈالیں اور اس وقت تک پکائیں جب تک چینی پگھل کر کیریملائز ہو جائے۔ اب اس میں پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
2 .
اب اس میں کریم ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں کپ چینی ڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔اب اس میں شہد اورکارن سیرپ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3 .
پھر اس میں مکھن ڈال کر مکھن پگھلنے تک پکائیں۔آخر میں ونیلا ایسنس اور اخروٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب پانی میں تھوڑا سا مکسچرڈالیں اومکسچر کو انگلیوں میں لیں اور اگر اس کی شکل بن جائے تو مکسچر تیار ہے۔
4 .
تیار مکسچر کو مولڈ میں ڈال کر ایک سے دو گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
5 .
اب اسے سخت ہونے کے بعد سانچے سے نکال لیں اور انہیں ٹافی کی شکل میں کاٹ کر بٹر پیپر میں لپیٹ لیں۔