Recipes

More

Celebration Cake Recipe

Celebration Cake Recipe

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Here is the recipe to our 1 Million Subscribers Celebration Cake. Make this delicious Cake for your own celebrations too and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Cake Sponge
Ingredients for Butter Cream
Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Chocolate Ganache
Ingredients for Chocolate Frosting
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, vanilla essence, sugar, flour and beat it well.

2 .
Transfer it to a mold and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 30-35 mins. Take it out of the oven and set aside. Note: Make 2 sponges with the same method

3 .
In a bowl add butter and beat it well. Then add sugar and beat it again. Set aside.

4 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Set aside.

5 .
In a bowl add cream, dark chocolate and microwave it for 2 mins. Mix it well until chocolate melts. Note: Reserve 1 cup of chocolate ganache for later use.

6 .
Add milk into the chocolate ganache and mix it well. Set aside.

7 .
In a bowl add whipped cream and reserved chocolate ganache. Beat it well and set aside.

8 .
Take the prepared sponges, cut them into 2 discs each.

9 .
Now place 1 sponge disc on cake board, pour sugar syrup on it and add layers of chocolate frosting and chocolate ganache. Combines 4 discs like this repeating the same process.

10 .
Now cover the sides of the cake with plain butter cream and green butter cream. Decorate it with red butter cream and your Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، ونیلا ایسنس، چینی اور میدہ ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
اب اسے مولڈ میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر تیس سے پینتیس منٹ تک بیک کریں پھر اسے اوون سے نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔ نوٹ: اسی طریقے سے دو سپنج بنائیں

3 .
بٹر کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں مکھن ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں اس میں پھر چینی ڈال کر دوبارہ پھینٹ لیں۔

4 .
وہپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کرپوری طرح ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔

5 .
چاکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک باؤل میں کریم، ڈارک چاکلیٹ ڈال کر دومنٹ تک مائیکروویو کریں پھر چاکلیٹ پگھلنے تک اسے اچھی طرح مکس کریں۔ نوٹ: بعد میں استعمال کے لیے ایککپ چاکلیٹ گناشمحفوظ کر لیں۔

6 .
پھرچاکلیٹ گناش میں دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپڈکریم ڈال کرچاکلیٹ گناش کو اچھی طرح پھینٹ کر ایک طرف رکھ دیں۔

8 .
اسیبملنگ کے لئے تیار سپنج کودو ڈسکس میں کاٹ دیں۔

9 .
اب کیک بورڈ پرایک سپنج ڈسک پر شوگر سیرپ ڈال کر چاکلیٹ فراسٹنگ اور چاکلیٹ گناش کی تہہ ڈال کرچار ڈسکس کو جوڑتے اسی طرح عمل کو دہرئیں۔

10 .
پھر کیک کے اطراف کو سادہ بٹر کریم اورگرین کریم کوٹ کریں پھر اسے ریڈبٹر کریم سے سجائیں۔ سیلیبریشن کیک تیار ہے۔

Recipe Tips