Chatpati Mutton Kaleji is a finger-licking and delicious Kaleji recipe that you need to try on the first day of Eid. This yummilicious kaleji masala can be served with either naan or on its own. Try out this Mutton Kaleji Masala and do not forget to share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add water, ginger garlic paste, vinegar and whisk well. Add kaleji and soak it for 15 minutes. Take out the kaleji and rinse it thoroughly with water. Set aside.
2 .
In a pan heat oil and onion, cook until translucent. Add tomatoes and cook until tomatoes get soft. Add ginger garlic paste and cook for a minute.
3 .
Add kaleji and cook until kaleji changes color. Add red chili powder, turmeric powder, chaat masala, red chili flakes and cook until oil separates. Add tamarind pulp and cook for 2-3 minutes.
4 .
Add yogurt and cook for another 2-3 minutes. Now cover and cook over medium flame until kaleji is done.
5 .
Now add cream, salt and cook until kaleji is done. Note: Add salt at the end because adding it in the beginning will prevent the liver (kaleji) from cooking properly.
6 .
Add butter and cook until butter melts.
7 .
Your Chatpati Kaleji is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ایک باؤل میں پانی، ادرک لہسن کا پیسٹ اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح ہلائیں۔اب اس میں کلیجی ڈال کر پندرہ منٹ کے لیے بھگو دیں۔پھر اس کلیجی کو نکال کر پانی سے اچھی طرح دھو لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔پھر اس میں ٹماٹر شامل کریں اور ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔
3 .
پھر اس میں کلیجی شامل کریں اور اس وقت تک پکائیں جب تک کلیجی کا رنگ بدل جائے۔اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، چاٹ مصالحہ اور کٹی لال مرچیں ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں املی کا گودا ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب اس میں دہی ڈال کر مزید دو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی آنچ پر کلیجی پکنے تک پکائیں۔
5 .
پھر اس میں کریم اور نمک ڈال کر کلیجی اچھی طرح پکا لیں۔
6 .
اب اس میں مکھن شامل کریں اور مکھن پگھلنے تک پکائیں۔