Aloo Gosht Recipe
Aloo Gosht Recipe
Research Content
We bring you one of the all times refined and full of flavors Aloo Gosht Recipe now in Dhaba Style. Also easy and best Aloo Gosht Gravy Recipe. Try out this Aloo Gosht Ka Salan at home, and share your thoughts with us. Don't forget to subscribe to our Channel.
Ingredients:
700g Chicken
4 Potatoes
2 Onion (fried)
1/4 tsp Kewra essence
2 Green cardamom
3 Cloves
6 Black peppers
6 Bay leaf
Salt to taste
1 tbsp Red chili powder
1 tbsp Chili flakes
1 tsp Turmeric
1/2 tsp Cardamom powder
2 tbsp Ginger garlic paste
1 tbsp Coriander powder
1 cup Oil
1 cup Yogurt
1 tbsp Lemon juice
1 tsp Cumin seeds
10g Coriander leaves
6 Green chilies
1 tsp Garam masala powder
2 Mace (crushed)
Directions:
In a bowl add chicken and marinate it with oil, salt, ginger garlic paste, lemon juice, turmeric, mace, red chili flakes, red chili powder, coriander powder and cardamom powder.
Keep marinated chicken for 2 to 4 hours in fridge.
Cut potatoes in cube and soak them in cold water.
In a pan heat oil, then add chicken, cumin seeds, black pepper, cloves, bay leaf, green cardamom and cook for 2 to 3 minutes.
Add yogurt and fried crushed onion and cook.
Add potatoes, warm water, green chilies, coriander and garam masala powder and let it cook on low flame for 5 to 7 minutes.
اجزاء:
چکن 700گرام
آلو 4عدد
پیاز 2عدد
کیوڑا ایسنز 1چوتھائی چائے کا چمچ
سبز الائچی 2عدد
جویں 3عدد
کالی مرچ 6عددv
کڑی پتا 6عدد
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
الائچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
ٓادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1 کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کپ
دہی 1کپ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
دھنیے کے پتے 10گرام
ہری مرچیں 6عدد
گرم مصالحہ پاؤدر 1چائے کا چمچ
کٹی ہوئی جاوتری 2عدد
ترکیب:
ایک باؤل میں چکن، کھانے کا تیل، نمک، ادرک لہسن پیسٹ، لیموں کا رس، ہلدی، جاوتری، کٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور الائچی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کر لیں۔
اب اس میرینیٹڈ چکن کو دو سے چار گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر آلو کے ٹکڑے کاٹ کر ٹھنڈے پانی میں بھگو کر رکھ دیں۔
اب ایک پانی میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چکن، ذیرہ، کالی مرچ، جویں، کڑی پتا اور سبز الائچی ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں دہی اور تلا ہوا پیاز ڈال کر پکائیں۔
اب اس میں آلو، گرم پانی، سبز مرچیں، دھنیا اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ کے لئے پکائیں۔