Recipes

More

Dream Cake Recipe

Dream Cake Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Learn how to make the perfect Dream Cake with our easy-to-follow recipe. A must-try for all cake lovers. Try out this Dream Cake at home and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Base
Ingredients for Chocolate Ganache
Ingredients for Chocolate Frosting
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add egg, sugar, vanilla essence and whisk it well. Now add oil, Nestlé MilkPak Full Cream Milk, Nestlé MilkPak Yogurt and mix it again.

2 .
Add flour, cocoa powder, baking soda, baking powder and mix it well.

3 .
In a separated bowl add hot water and coffee powder. Mix it well. Add this coffee mixture into batter and mix the batter again.

4 .
Transfer this batter into a greased cake pan and bake it in a preheated oven at 170 degrees for 25-30 mins.

5 .
Take it out of the oven. Remove the uneven top. Cut the cake into 2 discs. Take 2 dream cake molds and add a layer of these cake discs in them each. Set aside.

6 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Dairy Cream, dark chocolate and microwave it for a minute. Mix it well until chocolate melts. Set aside.

7 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

8 .
Reserve half of the whipped cream for later use. Now add chocolate ganache into the leftover whipped cream. Beat it well and your chocolate frosting is ready.

9 .
Now take the dream cake molds with cake base in them. Drizzle sugar syrup on them and then add layers off chocolate frosting/whipped cream, chocolate ganache, melted chocolate and store it at a cool place until the chocolate thickens.

10 .
Lastly sprinkle cocoa powder on top and serve. Your Dream Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیس بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈا، چینی اورونیلا یسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں پھر اس میں کھانے کاتیل، نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ اورنیسلے ملک پاک دہی ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

2 .
اب اس میں میدہ، کوکو پاؤڈر، بیکنگ سوڈا، بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب ایک باؤل میںگرم پانیاور کافی پاؤڈرڈال کر اچھی طرح مکس کریںپھر اسکوبیٹرمیںڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

4 .
پھر اس بیٹر کوگریس والے کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک ستر ڈگری پر پچیس سے تیس منٹ تک بیک کریں۔

5 .
اب اسے اوون سے باہر نکال لیں۔اوپر سے تھوڑا سا کاٹ لیں اور کیک کو دوڈسکس میں کاٹ لیں اورڈریم کیک مولڈلے کر ہر ایک میں ان کیک ڈسکس کی ایک تہہ ڈالیں۔

6 .
چاکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک باؤلمیں نیسلے ملک پیک اورڈارک چاکلیٹ ڈال کر ایک منٹ کے لیے مائیکرو ویو کریں اورچاکلیٹ پگھلنے تک اسے اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کری م ڈال کر وہپ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں، ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔۔

8 .
وہپڈ کریم کا آدھا حصہ بعد کے استعمال کے لیے محفوظ کرلیں۔پھر بچجانے والی وہپڈ کریم میں چاکلیٹ گناش ڈال کر اسے اچھی طرح پھینٹیں چاکلیٹ فراسٹنگ تیار ہے۔

9 .
اسیمبلنگ کے لئے اب کیک بیس کو کیک مولڈ میں ڈال کر اس پر شوگر سیرپ، چاکلیٹ فروسٹنگ/وہپڈکریم، چاکلیٹ گناش، میلٹ کی ہوئے چاکلیٹ ڈال کر ٹھنڈی جگہ پر گاڑھا ہونے تک رکھ دیں۔

10 .
ڈریم کیک تیار ہے۔اسے کوکو پاؤڈر سے گارنش کریں۔

Recipe Tips