Gilafi Kebab Recipe
Gilafi Kebab Recipe
Research Content
Looking for a healthy and well tasted recipe for Ramzan? Here is one best option Gilafi Kebab Recipe to try out. Save this video for Iftar Recipes. Make this savory and colorful Gilafi Kebab Recipe a try and share your thoughts with us.
Ingredients:
600g Chicken mince
2 Onion (chopped)
2 Tomatoes (chopped)
2 Green capsicum (chopped)
1 tbsp Coriander leaves (chopped)
1 tbsp Green chili (chopped)
Salt to taste
Oil as required
20g Cashew
20g Almonds (peeled)
10g Mint (chopped)
1 tbsp Red chili powder
1 tsp Garam masala powder
1 tbsp Ginger garlic paste
1 tsp Cumin powder
1 tbsp Lemon juice
1 tbsp Fresh cream
1/2 tsp Kewra water
Directions:
In a grinder add mince, onion, salt, red chili powder, garam masala, ginger garlic paste, cumin powder, lemon juice, coriander leaves, mint leave, green chilies, fresh cream, kewra water, cashew and almonds.
Grind all these ingredients well.
Skewer the mince onto wooden skewers.
Take chopped onion, capsicum and coriander leaves in a flat plate.
Wrap these chopped vegetables around the kababs.
Bake them in oven at 180 degree for 8 to 10 minutes.
Your Gilafi Kababs are ready to serve.
اجزاء:
چکن قیمہ 600گرام
چوپڈ پیاز 2عدد
چوپڈ ٹماٹر 2عدد
سبز شملا مرچ 2عدد
دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
کاجو 20گرام
بادام 20گرام
پودینہ 10گرام
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
فریش کریم 1کھانے کا چمچ
کیوڑا واٹر آدھا چائے کا چمچ
ترکیب:
ایک گرینڈر میں قیمہ، پیاز،نمک، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ، ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ پاؤڈر، لیموں کا رس، دھنیے کے پتے، پودینے کے پتے، سبز مرچیں، فریش کریم، کیوڑا واٹر، کاجو اور بادام ڈال کر تمام اجزاء ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
اب اس قیمے کے مکسچر کو لکڑی کی سیخ پر لگا کر کباب بنا لیں۔
پھر ایک پلیٹ میں چوپڈ پیاز،چوپڈ سبز شملا مرچ اور چوپڈ ٹماٹرڈالیں۔
اب یہ تمام سبزیاں کباب کے ساتھ اچھی طرح لپیٹ لیں۔
پھر تیار کئے ہوئے کباب کو 180'cپر آٹھ سے دس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔