Recipes

More

Independence Day Cake Recipe

Independence Day Cake Recipe

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Celebrate Independence Day with this delicious Cake. Make this Cake today and double the joy of your celebration this 14th August. Happy Independence Day from SuperChef.

 Ingredients

Ingredients for Sponge
Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, vanilla essence, sugar and beat it until pale and foamy.

2 .
Add flour gradually and mix it well with hands.

3 .
Transfer it to a cake mold and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 10-15 mins. Take it out and let it cool at room temperature. Then remove from the mold.

4 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Set aside.

5 .
In a bowl add butter and beat it well. Then add icing sugar and beat it again. Set aside.

6 .
Take the sponge and cut it into 3 discs. Take one disc, pour sugar syrup on it, spread whipped cream, place another sponge disc, pour sugar syrup on it and spread whipped cream. Place 3rd disc on top, pour sugar syrup on it. Spread whipped cream and cover the whole cake with butter mixture. Refrigerate for 1-2 hours.

7 .
Now place green fondant sheet on the cake, decorate it with white letter fondant and golden food color.Independence Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، ونیلا ایسنس اور چینی ڈال کر اسے پیلا اورجھاگ آنے تک پھینٹیں۔

2 .
اب آہستہ آہستہ میدہ ڈال کراسے ہاتھوں سے اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھراسے کیک مولڈ میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پردس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں اور اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں پھر سانچے سے نکال لیں۔

4 .
ویپڈ کریم بنانے کے لئی ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اسے ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔

5 .
بٹر مکسچربنانے کے لئی ایک باؤل میں مکھن ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں اور پھر اس میں آئسنگ شوگر ڈال کر دوبارہ بیٹ کریں۔

6 .
اسیمبلنگ کے لئی سپنج کو تین ڈسکس میں کاٹ لیں پھرایک ڈسک لیں اور اس پر چینی کا شربت ڈال کراس پروہپڈ کریم پھیلائیں پھر اس پر دوسری سپنج ڈسک رکھ کرشوگر سیرپ ڈال کر وہپڈ کریم پھیلائیں اور پھر اوپر تیسری ڈسک رکھیں اور شوگر سیرپ پھیلا کر وہپڈ کریم ڈال کر بٹر مکسچرسے پورے کیک کو ڈھانپ دیں اور ایک سے دوگھنٹے تک فریج میں رکھیں۔

7 .
اب کیک پر گرین فونڈنٹ شیٹ لگائیں اور سفید لیٹر فونڈنٹ اور گولڈن فوڈ کلر سے سجائیں۔یوم آزادی کیک تیار ہے۔

Recipe Tips