Try out this Khichdi with Mung Dal and savor the comfort of the bowl of warm khichdi. Made with fluffy rice and Hari Moong Dal, seasoned with aromatic spices, it's a perfect one-pot meal for any day! Make this quick and easy recipe and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat oil and add onion. Cook for 2-3 mins. Add bay leaves, black cardamoms, cumin seeds, cinnamon stick and cook for a minute.
2 .
Add ginger garlic paste and cook for a few seconds. Add red chili powder, turmeric powder, salt and mix it well.
3 .
Add water and bring it to a boil.Add dal, rice and cook until 80% water has been absorbed. Now cover and cook over low flame for 8-10 mins.
4 .
Your Khichdi is ready. Serve and enjoy.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں تیز پتا، کالی الائچی، زیرہ اور دار چینیاسٹک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔
2 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر کچھ سیکنڈ تک پکائیں۔ پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3 .
پھر اس میں پانی ابال لیں۔ اب اس میں دال اور چاول ڈال کر اسی فیصد پانی جذب ہونے تک پکائیں۔ اب ڈھکن سے ڈھک کر کر ہلکی آنچ پرآٹھ سے دس منٹ تک پکائیں۔