Recipes

More

Mango Cake Recipe

Mango Cake Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

This vibrant Mango Cake recipe is a burst of tropical sunshine! Sweet, juicy mango is incorporated into both the fluffy cake and the light and refreshing frosting, making it a perfect summer dessert.  This easy-to-follow recipe is ideal for baking beginners and experienced bakers alike.  Impress your loved ones with the bright flavors and beautiful presentation of this delightful cake. 

 Ingredients

Ingredients for Mango Cake
Ingredients for Custard
Ingredients for Mango Jelly
Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, sugar, vanilla essence and beat until fluffy. Now add flour gradually and fold the batter with hands.

2 .
Transfer it to a cake mold and bake it in a preheated oven at 160 degrees for 25-30 mins. Set aside.

3 .
In a deep pan heat milk and add sugar. Cook until sugar dissolves.

4 .
In a separate bowl add custard powder and milk. Mix it well to make slurry.

5 .
Add it to the milk in pan and cook until it thickens. Set aside.

6 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy stiff peaks form. Set aside.

7 .
Take the sponge and cut it from top. Now remove the center of the sponge leaving the side.

8 .
Fill it with mango chunks, mango jelly. Let it rest until jelly sets. Now add mango custard and place mango slices.

9 .
Add mango jelly on top. Cover the sides of the cake with whipped cream.

10 .
Your Mango Cake is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، چینی اورونیلا ایسنس ڈال کر فلفی ہونے تک پھینٹیں۔ اب آہستہ آہستہمیدہ ڈالیں اور ہاتھوں سے فولڈکریں۔

2 .
اب اسے کیک مولڈ میں ڈال کراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرپچیس سے تیس منٹ تک بیک کریں۔

3 .
مینگو کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک گہرے پین میں دودھ گرم کرکے اس میں چینی ڈالیں اور چینی گھلنے تک پکائیں۔

4 .
پھرایک الگپین میں کسٹرڈ پاؤڈر اور دودھ ڈال کرگاڑھا ہونے تک اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اسے پین میں دودھ میں ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
وئپڈ کریمبنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک سپنج لیں اور اس کے ٹوپ پارٹ کو اتار لیں۔ اب سائیڈ کو چھوڑ کر سپنج کے بیچ میں ہول بنا لیں۔

8 .
پھراسے آم کے سلائیس،اورمینگو جیلی سے بھریں پھر اس میں جیلی سیٹ ہونے تک اسیچھوڑ دیں۔اب اس میں کسٹرڈ ڈاکر آم کے سلائیس رکھیں۔

9 .
اب اوپرسے مینگو جیلی ڈالیں اور کیک کے اطراف کو وہپڈ کریم سے ڈھانپ دیں۔

10 .
مینگو کیک تیار ہے۔

Recipe Tips