Meetha Paratha Recipe
Meetha Paratha Recipe
Research Content
Learn how to make Meetha Paratha Recipe step by step at home.Make this Meetha Paratha and Don't forget to share your experience with us.
Ingredients:
3 cups Wheat flour
Salt a pinch
2 tbsp. Melted ghee/oil
Water as required
Sugar as required
Shakar as required
Directions:
In a bowl add wheat flour, salt, melted ghee/oil. Mix it well.
Gradually add water and knead a medium dough.
Rest for 15 minutes and then knead well again for 2 minutes.
Make small dough ball then roll it our. Sprinkle some sugar or shakar over it.
Heat the Tawa over medium flame. Place the rolled out dogh over it.
Cook from one side then flip it over. Apply some oil or ghee, flip it over and cook the other side too.
Serve hot.
اجزاء:
گندم کا آٹا 3کپ
نمک 1چٹکی
پگھلا ہوا گھی 2کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
چینی حسبِ ضرورت
شکر حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک باؤل میں گندم کا آٹا، نمک اور پگھلا ہوا گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں ۔
اب تھوڑا تھوڑا پانی ڈال کر ڈو گوندھ لیں۔
پھر ڈوکو پندرہ منٹ کے لئے رکھیں اور دوبارہ دو منٹ کے لئے گوندیں۔
اب ڈو کا پیڑا بنا کر اس پر چینی اور شکر چھڑکیں اور بیل لیں۔
پھر توا گرم کر کے اس پر پراٹھا ڈال دیں۔
اب ایک سائیڈ پکا کر دوسری سائیڈ بھی اچھی طرح پکائیں اور ساتھ ساتھ گھی یا آئل لگاتے رہیں۔
گرم گرم سرو کریں۔