Recipes

More

×

Mini Keema Naan Recipe

Mini Keema Naan Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    7

Indulge in the perfect combination of fluffy naan and spiced keema! This Mini Keema Naan recipe is a delightful twist on the classic naan, stuffed with savory, flavorful minced meat and seasoned to perfection. Whether you’re serving it with curry or as a standalone treat, these mini naan bites are sure to impress your taste buds!

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Keema Preparation
Ingredients for Mini Keema Naan

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, salt, milk, yogurt and knead a smooth dough. Cover it with cloth and let it rest for 15-20 mins.

2 .
In a pan heat oil and add beef keema. Cook until it changes color.

3 .
Add onion, red chili flakes, garlic powder, red chili powder, cumin powder, black pepper powder, salt, coriander powder and cook for 3-4

4 .
Add yogurt and cook for 1-2 mins.Now add water and cover and cook until keema is fully done. Set aside.

5 .
Take the dough and divide it into 8 equal parts.

6 .
Take one part and flatten it with the rolling pin.

7 .
Add keema filling on it and make a potli shape from this dough.

8 .
Now flatten it into naan shape. Prick holes with fork on it.

9 .
Brush eggs on it and then sprinkle sesame seeds.

10 .
Bake it in a preheated oven at 160 degrees for 10-12 mins.

11 .
Your Mini Keema Naan is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک، دودھ اوردہی ڈال کرنرم ڈوگوندھ لیں پھر اسے کپڑے سے ڈھانپیں کر پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
قیمہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بیف کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں پیاز، کُٹی لال مرچیں، لہسن پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک اوردھنیا پاؤڈر ڈال کرتین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں دہی ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں پھر اس مین پانی ڈال کر ڈھک دیں اور قیمہ پوری طرح سے پکنے تک پکائیں۔

5 .
مینی قیمہ نان بنانے کے لئے تیار ڈو کوآٹھ برابر حصوں میں تقسیم کریں۔

6 .
اب ایک حصہ کو رولنگ پن سے چپٹا کریں۔

7 .
پھر اس پر قیمہ فلنگ ڈال کر ڈو کو پوٹلی کی شکل بنائیں۔

8 .
اب اسے نان کی شکل میں چپٹا کرکے اسے میں کانٹے سے سوراخ کریں۔

9 .
اب اس پر انڈے برش کریں اور اس پر تل چھڑکیں۔

10 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پردس سے بارہ منٹ تک بیک کریں۔

11 .
مینی قیمہ نان تیار ہے۔

Recipe Tips