Presenting you famous Bakra Eid dish Namkeen Pyaz Gosht to try out and spice up your Eid gathering. This Namkeen Pyaz Mutton can be made from minimal ingredients and turns out amazing in taste. Add this Namkeen Pyaz Gosht to your Eid Dawat menu and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients for Onion Puree:
Ingredients for Mutton Stock:
Ingredients for Namkeen Gosht:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot heat water and add onion, boil until onion gets soft.
2 .
In a blender add boiled onion with water and green chilies. Blend until smooth puree has formed. Your onion puree is ready. Set aside.
3 .
In a pot heat water and add mutton, ginger garlic paste, salt and boil until mutton gets tender. Reserve the stock for later use.
4 .
In a pan heat oil and add onion puree. Cook for 2-3 minutes.
5 .
Add yogurt and mix well. add boiled mutton and cook for 4-5 minutes.
6 .
Add mutton stock and cover and cook until meat is fully done and until oil separates.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
پیاز پیوری بنانے کےلئے ا یک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر نرم ہونے تک ابالیں۔
2 .
اب ایک بلینڈر میں پانی،ہری مرچ اورابلی ہوئی پیاز ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔پیاز پیوری تیار ہے۔
3 .
مٹنیخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں مٹن، ادرک لہسن پیسٹ اورنمک ڈال کرمٹن نرم ہونے تک ابال لیں۔بعد میں استعمال کے لئے یخنی محفوظ کر لیں۔
4 .
نمکین گوشت بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز پیوری ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
5 .
نمکین گوشت بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز پیوری ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
6 .
پھر اس میں مٹن یخنی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کر گوشت گلنے تک پکائیں اور تیل الگ ہونے تک پکائیں۔