Pasta Samosa Recipe
Pasta Samosa Recipe
Research Content
Learn how to make Pasta Samosa Recipe step by step for Iftar today. This easy and tempting Macaroni Samosa is best option for Iftar menu. Try out and give us your feedback.
Ingredients of dough:
3 cup All purpose flour
1/2 tsp Salt
2-3 tbsp Oil
Water as required
Ingredients of filling:
2 cup Macaroni (boiled)
3/4 cup Peas (boiled & mashed)
1 & 1/2 cup Potatoes (boiled & mashed)
1/2 cup bread crumbs
Salt to taste
1 tsp Black pepper
1 tsp White pepper
2 tsp Chili sauce
1 tbsp Soya sauce
Direction:
In a bowl add flour, salt, carom seeds, oil and mix it well.
Gradually add water and knead a medium soft dough.
Rest it for 15 to 20 minutes.
In a separate bowl add macaroni, potatoes, peas, salt, black pepper, white pepper, chili sauce, bread crumbs and mix everything well.
Roll out the dough and make your desire shape.
Add filling, apply water on the edges to seal the samosa.
Heat oil in a pan and fry until golden brown.
Your macaroni samosas are ready to serve.
ڈواجزاء:
میدہ 3کپ
نمک آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت
فلنگ اجزاء:
ابلی ہوئی میکرونی 2کپ
ابلے ہوئے مٹر 3چوتھائی کپ
ابلے ہوئے آلو 1اور آدھا کپ
بریڈ کرمز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
چِلی ساس 2چائے کے چمچ
سویا سا س 2کھانے کے چمچ
ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں
اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر نرم ڈوگوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک دوسرے باؤل میں میکرونی، آلو، مٹر، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ، چِلی ساس اور بریڈ کرمز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ڈو کو رول کریں پھر اس میں فلنگ بھر کراپنی مرضی کی شکل کے سموسے بنا لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے سموسے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔