Recipes

More

×

Peri Peri Samosa Recipe

Peri Peri Samosa Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Add a Zesty Twist to Your Iftar with These Spicy Peri Peri Chicken Samosas! Perfect for Ramzan, These Crispy Samosas Are Filled with Flavor and Make the Ideal Snack for Your Evening Feast.

 Ingredients

Ingredients for Peri Peri Sauce
Ingredients for Peri Peri Chicken
Ingredients for Peri Peri Samosa

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan, heat water and add onion cubes, dried red chilies, garlic cloves, whole red chilies and cook until onion gets soft.

2 .
Transfer it to a blender and blend it into smooth puree. Set aside.

3 .
In a pan, heat oil and add chicken. Cook until the chicken changes color.

4 .
d peri peri sauce, paprika powder, black pepper powder, vinegar, salt, ketchup, hot sauce. Cook until the chicken is fully done.

5 .
Take the samosa patti and make a samosa shape. Seal the edges with flour mixture. Fill it with peri peri chicken.

6 .
Now deep fry the samosa until crispy and golden in color.

7 .
Your Peri Peri Samosa is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیری پیری سوس بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم ڈال کراس میں پیاز کے کیوبز، سوکھی لال مرچیں، لہسن کے جوے اور پوری سرخ مرچیں ڈال کر پیاز نرم ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اسے بلینڈر میں ڈال کرسمودپیوری بننے تک بلینڈ کریں۔

3 .
پیری پیری چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پیری پیری سوس، پیپریکا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، سرکہ، نمک، کیچپاور ہاٹ سوس ڈال کرچکن پکنے تک پکائیں۔

5 .
پیری پیری سموسے بنانے کے لئے سموسے کی پٹی لے کر سموسے کی شکل بنائیں پھر اس میں پیری پیری چکن بھریں اورکناروں کوسلری کے مکسچر سے بند کر دیں۔

6 .
اب سموسے کو کرسپی اور سنہری ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

7 .
پیری پیری سموسہ تیار ہے۔

Recipe Tips