Wall's Cookies and Cream, Pull me up Cake or Tsunami Cake is one of the tempting and satisfying cake recipes. It's a treat to your eyes but when served with Wall's Cookies and Cream, it's a treat to taste buds too. Try out this delicious Combination of Pull me up Cake with Wall's Creamy Delights and let us know how it turned out.
Ingredients
Ingredients for Chocolate Sponge:
Ingredients fir Cookies and Cream Cheese Mousse:
Ingredients for Chocolate Ganache:
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
چاکلیٹ سپونج بنا نے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کوکو اپاؤڈر، اور بیکنگ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
2 .
In another bowl add egg whites and beat until foamy. Gradually add icing sugar and beat until stiff peaks form.
3 .
Now add egg yolks one by one and beat until well incorporated. Add dry ingredients and fold until fully mixed. Add vanilla essence, oil and mix again with spatula.
4 .
Transfer the batter into greased baking pan and bake in a preheated oven at 170°C for 35 minutes. Transfer to a cooling rack and let it cool at room temperature.
5 .
In a bowl add cream cheese, sugar, salt, vanilla essence, lemon zest and beat until smooth for 2 minutes. Your cream cheese mixture is ready.
6 .
In another bowl add whipping and whip until fluffy and stiff peaks form. Add cream cheese mixture and gelatin to whipped cream and beat until well combined.
7 .
Now add Cookie & Cream and fold until well combined. Your Cookies and Cream Cheese Mousse is ready. Refrigerate for 4 hours.
8 .
In a bowl add chocolate chunks, cream, powdered sugar and microwave for 2 minutes. Now rest for 2 minutes and whisk in until everything has melted and incorporated.
9 .
Cut the chocolate sponge into thin sheets.Take one sheet and top it with Cookies and Cream Cheese Mousse evenly, place another sheet and spread Cookies and Cream Cheese Mousse again. Repeat this step again.
10 .
Wrap a plastic sheet around the cake. Tie a ribbon around it. Pour the chocolate ganache over the cake. Add silver balls on top.
11 .
Pull the plastic sheet up and let the chocolate ganache flow freely. Scoop cookies and cream ice-cream and cornetto on top. Your Pull me up cake is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
In a bowl add flour, cocoa powder, and baking powder, salt and whisk well.
2 .
اب ایک دوسرے باؤل میں انڈوں کی سفیدی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔ آہستہ آہستہ آئسنگ شوگرڈال کر دوبارہ اچھی طرح پھینٹ لیں۔
3 .
پھر اس میں ایک ایک کرکے انڈے کی زردیاں ڈال کر پھینٹ لیں اور خشک اجزا ڈال کر اچھی طرح مکس ہونے تک فولڈ کر لیں۔اب اس میں ونیلا ایسنس اور کھانے کا تیل ڈال کر دوبارہ اچھی طرح مکس کریں۔
4 .
اب اس بیٹر کوگریس کئے ہوئے بیکنگ پین میں پہلے سے گرم اوون میں ایک سوستر کے درجہ حرارت پر پنتیس منٹ بیک کر لیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
5 .
کوکیز ا ینڈکریم چیز موس بنانے کے لیے ایک باؤل میں کریم چیز، چینی، نمک، ونیلا ایسنس اور لیموں کا چھلکا ڈال کر دو منٹ پھینٹ لیں، کریم چیزمکسچر تیار ہے۔
6 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں دوسرے باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح وہپ کر لیں۔اب اس میں کریم چیز مکسچر اور جیلیٹن ڈا ل کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔
7 .
اب اس میں کوکی اور کریم ڈال کر اچھی طرح فولڈ کر لیں، کوکیز اینڈ کریم چیز موس تیار ہے اور چار گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
8 .
چاکلیٹ گیناش بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاکلیٹ کے ٹکڑے، کریم اورپاؤڈر ڈ شوگر ڈال کر دو منٹ مائیکروویو کر لیں۔ اب دو منٹ سائیڈ پر رکھ کراچھی طرح مکس کر لیں۔
9 .
اسمبلنگ کے لئے چاکلیٹ سپونج کو باریک شیٹس میں کاٹ دیں۔ ایک شیٹ لیں اور اس پر کوکیز اور کریم چیز موس رکھ کر دوبارہ چاکلیٹ شیٹ رکھ کر اس پر کوکیز اینڈ کریم چیز موس پھیلائیں، اسی عمل کو مزید ایک بار دہرائیں۔
10 .
اب کیک کے گرد پلاسٹک کی شیٹ لپیٹ کر رِبن باندھ دیں اور اس پر چاکلیٹ گیناش ڈال کر اس پر سلور بالز رکھیں۔
11 .
پلاسٹک شیٹ کو اوپر کی طرف اتایں اور اس پر کوکیز، آئسکریم، کارنیٹو رکھیں۔ پل می اپ کیک تیار ہے۔